Melyik a jobb? Ha egy szülő valamennyire szkeptikus a nem kötelező oltások, illetve a mindenféle vitaminokban, tablettákban vagy ha teljes mértékben megbízik bennük, akár vakon is?
Persze nem a covid-19 elleni nem kötelezőre gondolok, hanem mondjuk az influenza, fiúk esetében a hpv stb. ilyen oltások rá.
Tabletták alatt a vitaminokat, az orvosilag nem indokolt gyóhatású készítményeket stb. értem.
Szeptikus alatt azt értem, hogy a nem kötelezőket nem kéri, maximum akkor, ha orvosilag nagy veszélyt jelent a gyermekére, egyéb pl. másik betegség miatt.
Bizalomban azt, hogy mindent, amire lehetőség van beadat.
Az oltások bevizsgált, ellenőrzött anyagok. Legrosszabb esetben mellékhatásuk van, ami nem összetévesztendő magával a betegséggel. Biztonsági szempontból nem tartom kockázatosnak, maximum az ára kérdéses, hogy belefér e nekünk vagy sem.
A különböző vitamin más tészta, mert ott bármit piacra dobhatnak, ha gyógyhatású készítmény vagy étrend kiegészítőként adják el. Na abba tényleg bármi is kerülhet, egy kevésbé ellenőrzött gyártó esetén. Azzal már óvatosabb lennék. De ott is vannak jobb készítmények (általában nem az olcsók), csak tudatosabbnak kell lenni.
Nehogy már egy orvost próbáljátok meggyőzni, aki ebből szerezte a doktoriját... Hozzá megyünk, amióta megszületett és mindig meggyógyította, soha nem volt komolyabban beteg, csak a kötelezőket kapta meg, meg most a covid elleni, a vitaminokat meg kivágtuk, amikor 1 éves volt, pedig elég borsos áruk volt.
Az influenza elleni például azért felesleg a doki szerint, mert nem is lehet eltalálni, hogy melyik fajta változata lesz az évben.
"Nehogy már egy orvost próbáljátok meggyőzni, aki ebből szerezte a doktoriját..."
😂😂
Na ne röhögtess! Mintha a tiéd lenne az egyetlen orvos a világon és természetesen a legjobb, mi?
Miért kell ezen így felhúznod magad? Akkor nem adatod be őket. Ha peched van, beleesel abba a kis százalékban, ha nem, akkor meg verheted a melled, hogy igazad volt. Ez nem segít azon a kis százalékon, akinek meg ilyesmi miatt hal meg a gyereke.
Egy szúrás nekem megér annyit, hogy pl egy nagyon gyakori kullancs-csipesen kevésbé kelljen aggódni (magamat is beoltattam, nem csak a gyereket), az meg nem izgat, hogy a gyógyszercég mennyit keres rajta, mert nem ez alapján döntök.
A legtöbb gyereknek tényleg nem lesz baja, de azért mindig van, akit elüt az autó, belefullad a medencébe, elkap valami ritka fertőzést. De tudom, ez veletek nem fordulhat elő, ilyen csak a tévében van.
"csak a kötelezőket kapta meg, meg most a covid elleni, "
Ha jól értelmezem az évek óta adott nem kötelező oltásoktól rettegsz, de egy kísérleti fázisban levő vakcinát, amiről erősen megoszlanak a vélemények beadattad a gyerekednek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!