Fáj a gerince az 5 éves kislánynak, de semmilyen kezelést nem kap a Covid miatt?
Már tavaly is elmentünk az ortopédiára. Akkor azt mondta a doki, hogy alakul az élettani görbület, semmi baj.
Most ismét elvittem, mert mondja folyamatosan, hogy fáj a gerince. Egy csigolyája kijjebb is áll középen, mint a többi.
Na készült röntgen, enyhe gerincferdülése van, 10% alatti a görbület. A bal válla feljebb van.
Gerinctornát és úszást írt ki, de nincs semmi a covid miatt.
Én elhiszem, hogy gerincferdülése van. Nekem is van. De nekem nem áll ki a csigolyám, és nem panaszkodok naponta, már egy éve...
Hova vigyem, hogy csináljanak is vele valamit? Milyen tornát tudok Itthon vele végezni, ami segíti az izmok fejlődését?
Babaként sokszor hátravágta magát az ölünkben. Attól félek, hogy az a csigolyája akkor sérülhetett meg, azért áll ki. De akkor a röntgenen nem látszott volna valami eltérés?? Sokszor be is kékül/sárgul körülötte.
1 percembe telt és gondolom nem ez az egyetlen Nyíregyházán.
Egy életre tönkre megy a lányod teste ha elhanyagolod.
Nincs annak semmi baja. Mind olyan, mint ez. Szoktunk egy plusz vékony párnát tenni a hátához.
Kiderült a röntgenen egy első fokú rejtett nyitott gerinc is az egyik ágyéki csigolyán.
Ez sok embernek van, ki sem derül.
Ki tudja, lehet, hogy az okozza a panaszokat--Azzal meg nem lehet mit csinálni. Arra még a gyógytorna sem hat.
De nem hiszem igazából. A férjemnek is van elszíneződés a derekán gerinctájon. Az legtöbbször a nyitott csigolya jele. Azt mondta, neki sosem fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!