Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan adjátok be a gyógyszere...

Hogyan adjátok be a gyógyszereket?

Figyelt kérdés

Kislányom nagyon nem szereti a szirupokat, cseppeket. De már kiskora óta. A c vitamint is kiköpte étellel együtt is. Egyedül a d vitamint hajlandó bevenni. Szerencsére nem sűrűn beteg, de a múltkor is köhögött. Egy kínszenvedés mire beveszi a szirupot. Meg öklendezik tőle. Könyörögni kell. Próbáltam szépen, csúnyán is kérni. Már mindent.

Mimdig mondom, ha beveszi, gyorsan meggyógyul és már mehet is az oviba.

De semmi.

Mosg is köhög egy picit. És már kezdi, hogy ő nem. Azért erőszakal meg nem akarnám, hogy lefogom és beadom.

De már nme tudok mit kitalálni.

Múltkor is hosszú könyörgésre, kérésre nagynehezen azért bevette. De ugye ilyenkor reggel délben kellene. Meg naponta. Hogy elmúljon. És minden nap ilyenkor végigkönyörgöm vegye be.

Ki mit csinál? Hogyan sikerült a gyerkőcöt rávenni? Vagy ezt mikor növi ki?

2021. febr. 15. 08:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Keress más alternatívát. Az öcsém is ilyen volt, ő még ki is hányta a szirupot. Végül rájöttünk, hogy a kapszulát simán beveszi.
2021. febr. 15. 08:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Létezik valami gyógyszer bevételét segítő gél cucc. Bár lehet az tablettásra valo. Én volt hogy tömény szörpbe tettem bele a keserű vagy savanyú szirupot, azt úgy megitta, ennyi cukros lötyitől baja meg nem lesz.
2021. febr. 15. 10:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom 3 hetes korától szed gyógyszert. Most lesz 5 éves. Szerencsére ő mindent bevesz, mert tudja, hogy muszáj. Ő elég gyakran beteg. Most is az. Ahogy megcsináltam neki az Augmentin szirupot, már vette is befelé. Plusz a Normaflore-t előtte egy órával.

De pl. a húgom lánya nem vesz be semmilyen gyógyszert. De ő nem is kapott 2 éves koráig semmit. Nem szokott hozzá. Neki kínkeserves beadni bármit is.

2021. febr. 15. 12:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha ígérsz neki valami jutalmat érte?Elmentek játszótérre, nézheti a kedvenc meséjét, stb?
2021. febr. 15. 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én keverem neki mézzel, plusz eleinte mindig mondom neki, hogy NEM IHATOD MEG, mert ez anyáé. Persze, hogy meg akarja, és meg is issza. Még 2 vagy 3 alkalommal mondom, utána meg már magától is megissza.
2021. febr. 15. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2 évesen közöltem a lányommal, aki hasonlóan reagált a gyógyszerekre, mint a te lányod, hogy vagy beveszi a lázcsillapítót vagy nem "nyavalyog" nekem, hogy rosszul érzi magát, mivel én a gyógyszer adásán kívül mást nem tudok érte tenni.

Megértette, hogy az ő érdeke és onnantól bevette. Miután beveszi, megkapja az ölelést, alhat a mi ágyunkban, stb. lehet rendesen beteg.

2021. febr. 15. 14:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Fimon szirupot kell keresni, vagy vegyíteni kell valamivel, hogy jó íze legyen.
2021. febr. 15. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Hiába kapott baba korában gyógyszereket por formájában, a tápszerrel... mégis később amikor már képes volt tiltakozni, tiltakozott is. Sokáig a kúpot választotta a szirup helyett. Most 3 évesen már lehet vele beszélni és nem sokat ellenkezik. Tudja, hogy nem mindegy jó ízű...de be kell venni.

2 éves kora körül volt a legrosszabb... akkor maradt a lefogás.

2021. febr. 15. 20:31
 9/10 anonim ***** válasza:
5-ös, ez jó, megjegyzem!
2021. febr. 16. 14:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is az 5-el értek egyet jó gondolat.

Gyógyszer beadása 3 évesne | nlc

nlc.hu › forum

2010. márc. 7. — A kislányom, aki 3 éves, januárban nagyon beteg volt, hasmenés, hányás, 40 fokos láz. ... Értelmes gyerek, fel fog, meg ért mindent, de ezt valahogy nem. ... Kitartást mindenkinek és sok egészséget a gyerekeknek. ... Remélem sikerül megoldanod a helyzetet, tudom milyen nehéz, én már attól izzadtam, ...

2021. febr. 20. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!