Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szív a jobb oldalon? Hogyan...

Szív a jobb oldalon? Hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Értetlenül állok az előtt, hogy lehetséges az, hogy 10+ évig nem derül ki az ilyen?

Egy iskolaorvosi vizsgálaton az orvos úgy ítélte meg, hogy a gyerekem szíve a jobb oldalon van, elküldött a háziorvoshoz, aki meghallgatta és azt mondta, hogy valóban, van ilyen, situs inversus, nincs ezzel teendő... Érdekes.

Nyilván én azért szeretném tudni, hogy mi a helyzet és miért nem derült ki ez előbb?

Terhesség alatt minden vizsgálaton részt vettem, volt genetikai szív ultrahang is, nem találtak eltérést. Kórházban született, nyilván meg lett vizsgálva, nem mondták, hogy bármi baj lenne. A háziorvos ugyanaz 10+ éve, igaz nem beteges, de azért évi egyszer-kétszer azért voltunk nála + baba korában a védőnői, orvosi vizsgálatokon is mind voltunk. Évi két EKG vizsgálata volt, míg járt focizni, ott sem mondta soha senki, hogy eltérés van.

Nem értem hogy lehet ez!

Az igaz, hogy mellkas röntgen és szív ultrahangon nem volt még, de hogy eddig bárki vizsgálta nem tűnt fel? Ilyen van?

Nem tudom elhinni, hogy ha magzatként a SOTE genetikusa szerint rendben volt a szíve, akkor hogy lehet most fordítva? Elcserélték a kórházban? Vagy nem is fordítva van, hanem valami miatt átment a másik oldalra? Van ilyen egyáltalán?

Teljes káosz.

Természetesen kértem időpontot egy magánkórházba röntgen és kardiológia kivizsgálásra, jövő héten megyünk.

2020. dec. 9. 10:01
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell pánikolni, van ilyen. Semmi érdemi jelentősége nincs, hacsak más ki nem derül még. Volt egy munkatársnőnk valamikor, aki lehetett vagy 150 cm, ő tudta magáról, hogy jobboldalt van a szíve és a kézcsontjainál is volt valami rendellenessége, ráadásul a méhe sem volt kifejlődve. Kiváló volt a kézügyessége és ő volt a legokosabb a munkacsoportban (aminek a főnöke meg egy buta nő volt).
2020. dec. 9. 10:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem pánikolok, inkább még vagyok lepődve, hogy miért akkor derül ez ki, amikor 11 éves a gyerek? Hogy nem tűnt fel eddig senkinek?

Meg nyilván tudni szeretném mi a pontos helyzet.

Azért a situs inversusnak is van több fajtája, tudom, hogy a legtöbb nem okoz gondot, nincs vele baj vagy teendő.

2020. dec. 9. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a genetikai uh-t valami miatt benézték, talán nem volt elég nagy a különbség még, hisz az egész magzat még csak 6-7 centi akkor, és mm-ekről van szó. Vagy benézte a szonográfus az oldalakat. Egy csomó, már méhen belül elindult fejlődési rendellenesség nem derül ki addig, amíg konkrétan azon a területen nem kezdenek vizsgálódni valamiért. Pl. a kettős méh is megvan már magzatkorban
2020. dec. 9. 10:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a háziorvos meg az iskolaorvos csupán hallgatózás alapján diagnosztizálta? Ebben az esetben szerintem inkább ok tévednek.

De majd írd meg, hogy mi az igazság :D

2020. dec. 9. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!