Egy hete tartó hasmenès?
Kisfiúnk 15 hónapos, eddig minden rendben volt vele, mindenevő, jó ètvágyú. Sima tejet nem kapott még, este még tapszert kap elalvás előtt.
Egy hete sárga, folyós, savanyú a szèklete, naponta többször, van hogy 5ször is. Az orvos először diètát,majd protexint ajánlott. Nem eszik csak főtt zöldséget, gyenge húslevest, háztartási kekszet, reszelt almát azóta... Nem javul. Az orvos mondza hogy még türelem, semmi tejtermèk.
Volt valakinek ilyennel tapasztalata? Mi segített? Mit lehet neki adni enni hogy ne ugyanazt egye szegèny már ennyi ideje?
Előre is köszönjük, már nagyon el vagyunk keseredve😞
Savanyu a szeklete?
Megkostoltad?
Valami jó fajta probiotikum nagy adagban a legtöbb esetben megoldja a gondot. Olyat keress, amiben lehetőleg minél több fajta törzs van.
Nálunk mindig van itthon a hűtőben és egy-egy hasmenést fél nap alatt megold.
Az én kisfiamnak is volt már elhúzódó hasmenése, először a 15 hónapos oltás után 9 nappal kezdődött. 3 hétig tartott. Neki is savanyú szagú volt, emesztetlen, minden állag és szín elofordult. Orvos szerint fogzás okozta, másik szerint vírus. Nem derült ki. Mikor egy nap 12x ment a hasa, felhívtam az ügyeletet, ahol azt mondták, igyon rehidralo folyadékot, ha nem issza meg, akkor infúzió. Szerencsére megitta. Utána napi 4-5x volt hasmenése. Én csak 2 napig diétáztattam. (tejre alapból diétázik)
Én is tartottam tőle, nehogy komolyabb baja legyen, de szerencsére nagynehezen elmúlt.
Evett, ivott, jó kedve volt végig.
Nyáron megint volt 2 hétig tartó hasmenése, akkor sem derult ki, mi okozta. Nem dietaztattam akkor sem, persze nem zsíros pörköltet evett, hanem sült csirkemell rizzsel, húsleves, rakott zöldségek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!