Ha sokat bukik,biztos refluxos? A légzésfigyelő is beriasztott már 4x de nem tudom valósan e. Lehet köze ehhez?
Fiam 12 napos. 3.ik nap kaptam meg(császár miatt), 4.ik nap észre vettem, hogy van olyan hörgő, röfögő hangja néha. Azt mondták normális, meg hogy lehet száraz a levegő. A hang még maradt(nem volt állandó és most sem az). Amióta megkaptam, 10-ből 8x vissza bukik. Hiába van büfi. Lett egy légzésfigyelőnk, úgy kaptuk, de 2011-es, szóval nem mai darab.(Angel care) Nem tudom lehet e köze hozzá, de 4x beriasztott már. 3x 15m-nél, ma reggel 20 másodpercnél vettem észre. Minden alkalommal megböktem picit a kezét, és láttam hogy lélegzik. Egyszer sem figyeltem meg, hogy valóban nem vesz e levegőt. De a színe normális volt mindig, azt figyeltem utánna. 10 cm a matrac + pólya. Reggel megnéztem a riasztás után, a két tábla ahol véget ér, ott fekszik a baba. Szokom figyelni néha, elő szokott fordulni, hogy egy egy légzést nem vesz, de elő fordulhat, hogy többet sem? Illetve olvastam, hogy a refluxos babáknál gyakoribb a bölcsőhalál. Kellene aggódnom? Az orvosnőnek említettem a riasztást tegnap előtt, amire azt mondta, ha riaszt és jó a színe, magához tér....
Ma veszünk egy új légzésfigyelőt, meglátjuk az beriaszt e. De véleményre esetleg kíváncsi lennék.
Előre is köszönöm!
Szia, a légzés figyelő kapcsán, nagyon sokan nem állítják be helyesen, csak bedugják es használják ez sok fals riasztást okoz.
Nekem refluxos a babám, a sok bukás önmagában nem feltétlenül jelenti a refluxot, nekünk köhög és csuklik, valamint gyakran sír evés közben és a hátán se tud aludni (jön vissza a sav) és evés után 3 órával is képes bukni ilyen félig emésztett savós tejet.mindenképp kérj beutalót, nekünk a sűrítő por sokat javít a helyzeten.
A hangos"légzés"vagy horkolás pedig elvileg attól van, hogy lazák a hangszalagok(ha jól emlékszem nekünk ezt mondták anno), de majd edződnek ( mi is kétségbe voltunk esve emiatt, de megnyugtattak és már el is múlt, mostmár olyan halkan veszi a levegőt, hogy éjjel egész közel kell hajolnom, hogy halljam, amikor bemegyek hozzá ☺️)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!