Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Otthon hagynád a 10 éves...

Otthon hagynád a 10 éves gyerekedet egyedül?

Figyelt kérdés
Sima náthával, kis köhögéssel. Sorban küldik haza a gyerekeket a suliból náthával, nekem nincs már se szabim, se annyi táppénzem. Ráadásul ha komoly beteg lenne, lázzal, jobb lenne arra elhasználni a 14 napot. Őrület, komolyan. Tavasszal a nagytesó is itthon volt, akkor nem volt gond, de egyedül azért tartok tőle, hogy mit csinálna egész nap.
2020. szept. 11. 10:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
8-as ez most jelenleg nem igaz. Ahány játszóban voltunk, mindenhova kiírták, hogy csak egészséges gyerek mehet.
2020. szept. 11. 11:20
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
Kamera tényleg jó ötlet, 10-15 ezerből már megvan.
2020. szept. 11. 11:30
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
Aztán, ha kamerán látja, hogy felmászott a konyhaszekrényre, vagy nyitja az emeleti ablakot, akkor mivel lesz előrébb?
2020. szept. 11. 11:33
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
ADHD-val egyértelműen NEM !!! Te sem gondolod komolyan....
2020. szept. 11. 11:33
 15/26 anonim ***** válasza:
93%
#13 És mivel van előrébb ha 1-2x benéz hozzá valaki a nap folyamán?
2020. szept. 11. 11:35
 16/26 anonim ***** válasza:
91%
Semmivel. Ez sem jó ötlet. Ennyi. ADHD-s kisgyereket nem hagyunk felügyelet nélkül egész napra, reggeltől estig. Ez ennyi. Valahogy meg kell oldani a felügyeletét.
2020. szept. 11. 11:41
 17/26 anonim ***** válasza:
94%

Miben nyilvánul meg az ADHD?

Sajnos nem nagyon van választásod. Az én gyerekem - szintén 10 évesek - osztályában két gyereknél is be lett kamerázva a ház, félóránként/óránként hívták a gyerekeket telefonon, mert ők is éppen határeset, mindkettő SNI-s, raádásul egy egyik az elsős kisöccsével volt otthon. De egész egyszerűn nem volt más megoldás, max a felmondás, ami nem lehet opció.

A kamerán nézte őket apuka időnként, ha nem megfelelőt látott, azonnal hívta a gyereket, hogy mit csinálnak.

Különben sokkal több van a gyerekekben, akár egy ADHD-sban is, mint ahogyan azt sokan gondolják.

2020. szept. 11. 11:51
 18/26 A kérdező kommentje:
Azért ennyire nehéz ügy, mert nem hagytam még egyedül, csak tesóval, és igen, játszottak, tesó felvette a telefont, kaját mikróztak ketten. Hú, hát nem tudom, mennyire tudnám nézni a kamerát meló közben, néha rá tudnék pillantani, ha telefonról nézhető lenne, de azért egy teljes lakást bekamerázni az nem kis pénz és fura is nekem. Próbálom önállóságra nevelni mindkettőt, de nem tudhatom, mi jut eszükben, ugye. Pl. önállóan öltöznek, kenyeret tudnak kenni, kiflit felvágni, de olyankor jobb nem odanézni, ketten már vásárolni is el szoktam küldeni őket 1-2 dologért, szóval erőltetem, hogy legyenek felelősek, de még a kicsi gyerek, akárhogy is nézzük.
2020. szept. 11. 11:59
 19/26 A kérdező kommentje:
ADHD sajnos nem kiszámítható. Megszüntettük a gyógyszerezését, mert nem tett jót neki, tönkrevágta az étkezését. Van, hogy bepánikol, ettől félek. Vagy nem méri fel, hogy nem ugrálunk a bútorokon, nem mászunk fel rá. Néha elfelejt dolgokat, totál szétszórt, nem tudja, mi van, snitt és totál sötétség van, nem tud válaszolni semmire. Ha nem kattan be, akkor nagyon összeszedett, jobban, mint a kamasz bátyja.
2020. szept. 11. 12:03
 20/26 anonim ***** válasza:
71%
Napi 8-10 órát egy egész héten biztos nem hagynám. Egy-egy délelőtt, ami beleférne nálunk ekkora gyereknél, jellemzően amíg nyomkod és van előtte kaja :) De már az is tiszta agymosás egy hétig.
2020. szept. 11. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!