Hogy vészeltétek át az ovis beteges időszakot munka mellett?
Őszintén? Nagyon rosszul.
Két hetente volt beteg. Hányás hasmenés nagyon sűrűn volt az elején.
Szinte mindig folyt az orra, jött a bárányhimlő és a skarlát is.
És ez mind az első évben.
Csoda,hogy nem rúgtak ki azért, hogy kéthetente itthon voltam vele.
Az én fiam az első közösségi évben volt sokat beteg. Én ugyan meg tudtam oldani home officeban - ezért az én részem nem hasznos válasz.
Viszont. Keresztfiam az óvoda kezdéstől kezdve beteg volt, összesen jó ha járt 2 hetet a márciusi karanténig. Elvitték fül orr gégészhez és kiderült, ki kell venni az orrmanduláját. Azóta még nem volt beteg és több oldalról látszik, hogy frissebben vesz levegőt stb. Egy próbát megér, hátha nálatok is a mandula nyomja a betegségeket (azaz nem engedi kijönni a szervezetet egy egy megfázásból vagy más betegségből és folyton visszaesik).
Sehogy nem tudtuk megoldani. Próbálkoztunk azzal h felváltva táppénz, hogy fél napokat veszünk ki, hogy későbbre járok be, semmi. Néha 1-1 napra babysitter is volt, amikor nem voltak nagyon betegek, de hosszabb távon ez is túl drága. Elég sokat voltak betegek a gyerekek (folytonos fülgyulladások stb), így a főnököm kibukott és 1,5 év után fel kellett mondanom.
Utána már szerencsére kevesebbet voltak betegek, illetve az új munkahelyemen van home office is, uh azóta jobban meg tudjuk oldani a dolgokat.
Ha nincs rokon akire bízhatnád a gyereket, akkor meg vagy lőve, az első 2 évet lehetetlen szerintem megoldani, vagy home office, vagy egyszerűen nem dolgozol, sajnos. A munkahelyek ezt egyáltalán nem torelálják.
5-6 éves kor után azért már sokkal jobb a helyzet általában.
Szerencsére 2-3 rövidebb betegséggel megúsztuk ezt az évet most, a hányós hasmenős kicsit hosszabbra sikeredett 1,5 -2 hétig tartott.
Most februar óta nem volt beteg, amugy cebion cseppet és d vitamint kap minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!