Akinek refluxos volt a babája, milyen tünetei voltak?
Aha, hasonló... én ezek miatt gyanakszom:
bukás, evés után egy órával is, félig emésztett tejet
köhécselés
random nyel
fekve sír, evés után kb 20-30 perccel, utána jönnek a bukások is
függőlegesen lehet megnyugtatni, azt hittem eddig hogy csak kézben alszik el, de ott sincs el fekve
valahogy mintha rekedtebb lenne
6 hetes
Kifliben aludt. Oldalt fekve, teljesen hátrafeszített fejjel. Védőnő mondta, hogy visszafolyik neki a sav, azért fekszik így. Valamint állandóan csuklik. Elmúlaszthatatlanul. 4 éves most. A fej hátracsavarása már megszűnt.
Nem lepődtem amúgy meg.. Én is refluxos vagyok, húgom is, apám is az volt. Családi örökség.
Olyan ágy kellene neki, amelynek emelhető a fejrésze.
Vagy van ilyen párna is babáknak! Refluxpárna. Próbáld meg!
Szia!
Nekem mindkét fiam refluxoa volt. Az első éjjel-nappal sokat sírt, megfeszült, jellegzetes C alakban. Sok kaja feljött neki, szoptatás időpontjatól függetlenül bármikor. Ő ugyan háton aludt,megdöntött kiságyban. A cumival kevesebb etetés sem segített, csak még aztán mohóbban evett, ami csak rontott a helyzeten.
Második fiam sokkal jobban szenved. Háton egyáltalán nem viseli el a fekvést, szoptatás közben is feljön neki, néha mint a szökőkút. Van, hogy egy szoptatás alatt 3szor is, aztán már annyira sír, hogy nem fogadja el a cicit. Majd kb 20 perc múlva kér újra enni. Sokat nyög álmában, szinte csak karban van el, teljesen random időben is feljön neki, sajnos függőleges tartásban is.
Szoptatási tanácsadó azt javasolta, maradjak a szoptatásnál, és nekem is ez a tapasztalatom az első fiammal. Súlyuk megfelelően gyarapodott ill gyarapszik (a kicsi 2 hónapos), így nem akarok megvonni a tejcsit jobban, főleg, hogy ez anno sem segített. Persze kinek mi válik be.
Nekünk javasolták a Gastrotusst, ami védőbevonatot képez a nyelőcsövön, így nem marja fel úgy a sav. Szopi után 10.perccel kell adni, bár nálunk annyira nem opció, hiszen közben is folyamatosan feljön. Van még a Nutriton, ami sűrítő, előfejt anyatejbe, vagy tapszerbe keverve ezzel kell előetetni minden alkalommal a babát. Kicsit macera, de mi is megpróbáltuk. Irdatlan székrekedést okozott. Ha csökkrntetten a sűrítő dózisán, akkor meg ugyanúgy feljött.
Így mi várunj, remélem kinövi, ahogy a bátyja is.
Még esetleg érdemes lesz arra figyelni, hogy nagyobbik fiamnál a hozzatáplálásnál visszaköszönt a reflux, amikor a gyümölcsöket próbáltuk, a savasságuk miatt, gondolom.
Ill mindkét fiamnál szigorú tejmentes diétát javasoltak, ami mindkettőjüknél javított a helyzeten.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!