Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akinek refluxos volt a babája,...

Akinek refluxos volt a babája, milyen tünetei voltak?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 7. 22:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt az viszont van egy barátnőm, akinek a lánya durva refluxszal küzdött, ha hanyatt fektette ordított, és minden évesnél vissza jött a tej fele de olyan is volt szerintem hogy az egész, amúgy kis mosolygós baba volt jó kedvű csendes, de ezek nagyon megkinoztak sokszor.
2020. ápr. 8. 00:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Aha, hasonló... én ezek miatt gyanakszom:

bukás, evés után egy órával is, félig emésztett tejet

köhécselés

random nyel

fekve sír, evés után kb 20-30 perccel, utána jönnek a bukások is

függőlegesen lehet megnyugtatni, azt hittem eddig hogy csak kézben alszik el, de ott sincs el fekve

valahogy mintha rekedtebb lenne

6 hetes

2020. ápr. 8. 04:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Kifliben aludt. Oldalt fekve, teljesen hátrafeszített fejjel. Védőnő mondta, hogy visszafolyik neki a sav, azért fekszik így. Valamint állandóan csuklik. Elmúlaszthatatlanul. 4 éves most. A fej hátracsavarása már megszűnt.

Nem lepődtem amúgy meg.. Én is refluxos vagyok, húgom is, apám is az volt. Családi örökség.

2020. ápr. 8. 07:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Megerősítette a doki, azt mondta kevesebb tejet adjak neki... hát azt hogyan. Sajnos muszáj lesz a cumi pedig nagyon nem akartam :((((
2020. ápr. 8. 13:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Olyan ágy kellene neki, amelynek emelhető a fejrésze.

Vagy van ilyen párna is babáknak! Refluxpárna. Próbáld meg!

2020. ápr. 8. 20:44
 6/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem mindkét fiam refluxoa volt. Az első éjjel-nappal sokat sírt, megfeszült, jellegzetes C alakban. Sok kaja feljött neki, szoptatás időpontjatól függetlenül bármikor. Ő ugyan háton aludt,megdöntött kiságyban. A cumival kevesebb etetés sem segített, csak még aztán mohóbban evett, ami csak rontott a helyzeten.

Második fiam sokkal jobban szenved. Háton egyáltalán nem viseli el a fekvést, szoptatás közben is feljön neki, néha mint a szökőkút. Van, hogy egy szoptatás alatt 3szor is, aztán már annyira sír, hogy nem fogadja el a cicit. Majd kb 20 perc múlva kér újra enni. Sokat nyög álmában, szinte csak karban van el, teljesen random időben is feljön neki, sajnos függőleges tartásban is.

Szoptatási tanácsadó azt javasolta, maradjak a szoptatásnál, és nekem is ez a tapasztalatom az első fiammal. Súlyuk megfelelően gyarapodott ill gyarapszik (a kicsi 2 hónapos), így nem akarok megvonni a tejcsit jobban, főleg, hogy ez anno sem segített. Persze kinek mi válik be.

Nekünk javasolták a Gastrotusst, ami védőbevonatot képez a nyelőcsövön, így nem marja fel úgy a sav. Szopi után 10.perccel kell adni, bár nálunk annyira nem opció, hiszen közben is folyamatosan feljön. Van még a Nutriton, ami sűrítő, előfejt anyatejbe, vagy tapszerbe keverve ezzel kell előetetni minden alkalommal a babát. Kicsit macera, de mi is megpróbáltuk. Irdatlan székrekedést okozott. Ha csökkrntetten a sűrítő dózisán, akkor meg ugyanúgy feljött.

Így mi várunj, remélem kinövi, ahogy a bátyja is.

Még esetleg érdemes lesz arra figyelni, hogy nagyobbik fiamnál a hozzatáplálásnál visszaköszönt a reflux, amikor a gyümölcsöket próbáltuk, a savasságuk miatt, gondolom.

Ill mindkét fiamnál szigorú tejmentes diétát javasoltak, ami mindkettőjüknél javított a helyzeten.

Kitartás!

2020. ápr. 12. 07:11
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a részletes választ! ma két etetés után is hordozóban aludt, nem volt baj, bár párszor mintha kicsit felsírt volna... viszont nekem az a problémám hogy így hogy fog fejlődni? már a játszószőnyeg is necces, egy tíz percet elvan rajta de ha sokat várok megint jön fel a sav és utána nehéz legnyugtatni mert fáj neki és nagyon sír :( most is fürdés után öltözködéskor kezdődött, tíz percig sírt utána :( nagyon rossz, hogy nem tudok neki segíteni. kedden felhívom az orvost hogy esetleg ajánljon valamit. a babám még mindig két óránként éhezik meg, nem fogom éheztetni...
2020. ápr. 12. 20:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak 3 hónapos korában kezdődött, amikor tápszerre váltottunk (kevés volt a tejem és elutasította a cicit). Ő tejérzékeny, speciális tápszerre volt szüksége. Ekcémás is volt. A Nutriton nem vált be, arra is érzékeny volt. Szerencsére szépen gyarapodott a sok hányás ellenére is. A legfontosabb, ha szoptatsz, a diéta, próbálj meg rájönni, mire érzékeny. Én nem éheztetném a helyedben. Az enyém sokat volt kézben, amikor ébren volt, az ágy fejrészét megemeltük. A mozgásfejlődése rendben volt. Fél éves korától kezdtem hozzátáplálni, onnantól nagyon sokat javult a helyzet. Amikor már ülni is megtanult, végleg elmúlt a refluxa.
2020. ápr. 14. 08:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. pár napja elhagytam a tejtermékeket, és a paradicsomot is, mert nagyon gyanús volt hogy a paradicsomos halkonzerv után nagyon rosszul volt. Már most látszik az eredmény, sokkal jobban van. Nem éheztetem, nincs hozzá szívem, iszsz maradt :)
2020. ápr. 14. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!