Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vetted észre, hogy...

Hogy vetted észre, hogy refluxos a babád? Milyen tünetei voltak pontosan?

Figyelt kérdés

légyszi azt is írjátok, mekkora volt, amikor a probléma kezdődött és amikor az orvos megállapította, hogy reflux.

mennyit küszködtetek?

mi segített? mikor múlt el?

2010. jún. 7. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Babámnál 2,5 hónaposan állapították meg a refluxot.Nekem nem tűntek fel a tünetek.Szopi aránylag kevés ideig tartott és többször köhécselt közben.De a köhögés csak kb. 2hónapos korában jelentkezett.Azt hittem,hogy mohón szopik és azért nyel férre.Aztán egyik este arra ébredtünk,hogy a fiam kapkodva veszi a levegőt mintha fulladna.Rögtön kézbe vettük és elmúlt,de amikor vízszintbe raktuk akkor kezdődött elölről,nagyon ijesztő volt.Izotópos vizsgálattal állapították meg a betegséget.Gyógyszert kaptunk rá (Ranitidin) és 2nap alatt már hatott a gyógyszer.7hónapig szedte a gyógyszert,amikor eljött a hozzápótlás ideje akkor megemelték a gyógyszeradagot (napi 2ről 3ra)Ez volt 2hónapig.Aztán teljesen leálltunk a gyógyszerrel és tünetmentes.Nálunk sosem volt bukás vagy csorgás.

2010. jún. 7. 15:50
 2/7 anonim ***** válasza:

3 hónapos volt

rengeteget evett, sokat bukott, fogyott, nyugtalanul szopizott.

egy hasi uh-n vették észre

majd izotópos vizsgálattal bizonyitották is

speciális tápot kap és gyógyszereket

2010. jún. 7. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:

15:50-es vagyok

azóta javult a helyzet, mióta sokat van függőlegesbe

2010. jún. 7. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Szió!

Nálunk szintén ez a helyzet, egy hete sem volt, hogy hazahoztuk már kint is volt a mentő. a babám úgy félrenyelt, hogy nem kapott levegőt és belilult.

Nagyon ijesztő volt a helyzet,de hál Istennek sikerült úgy "püfölnöm" a hátát hogy rendbe jött, mire a mentő kiért.

Aztán kaptunk refluxra való tápszert azt ette és segített.Nem sokáig szopott mert el kellett apasztani a tejem, de ez a tápszer 6 hós koráig megvolt.

Akkor lett jobb a helyzet, mikor 3 hónapos korában elkezdtem neki adni az üveges bébi ételeket.Most 16 hós és nincs már baj, max a nyálát nyeli félre :)

2010. jún. 7. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Születése otta búkot,mikor keztük a hozátáplálas és elkezdet forogni egyre rosszabb lett.10hónapos kora otta Sinlackot és motéliumot kap azotta semmi baja most lessz juliusba 3éves.Te babád hogy van és mekora?
2010. jún. 7. 23:02
 6/7 A kérdező kommentje:

7 hetes, de mostanság sokat bukizik, nem sokat, meg többször félrenyel.

amúgy csak nagyon halványan felmerült bennem a dolog, ezért kérdeztem.

2010. jún. 8. 11:14
 7/7 anonim válasza:
Na mi lett?
2022. febr. 28. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!