Ha a gyerekemnek 2 hete tüdőgyulladása van, hasmenése és orrfolyása, és volt láza is napokig, lehetséges, hogy koronavírusos?
Én is elkaptam. Nálam erős fejzúgás van, orrfolyás és hasmenés. A lányomat hordtuk a kórházba injekciókra, mert az antibiotikum nem hatott szirup formájában.
Csak úgy eszembe jutott. A kórházban nem mondta a doki, hogy lehetséges. Meg se említette.
De mivel ezek a tünetek, és sok ember lábon kihordja... Elméletileg előfordulhat?
A koronavírus tünetei között nem szerepel a hasmenés. Viszont a száraz köhögés nagyon jellemző, és ezt nem írtad.
Egyébként is, ha az előtte levő pár hétben nem érintkeztetek olasz vagy iráni vagy kínai (vagy ezekből az országokból visszatért) emberekkel, akkor elenyésző az esélyetek rá.
Azt olvastam, hogy a gyerekek csak hordozzák a korona vírust.
Amúgy ha kétoldali tüdőgyulladása lenne, akkor gyanakodnának rá.
Az én gyerekem ovijában 1 hónapja vokt ugyanez. Van aki megúszta tüdőgyulladás nélkül, van aki nem. Voltak olyan napok, hogy 30 főből 5 gyerek volt oviban.
#7 azért veszélyes a vírus, mert nagyon fertőző. Vagyis ha egy fertőzött tüsszent a buszon, akkor min. 24 órán keresztül él a vírus, és aki megfogja a fertőzött felületet, már viszi is tovább.
A normál influenzánál csak pár órát él meg felületen a vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!