Lehetséges hogy tüdőgyulladása van a 2,5 éves fiamnak?
5-től beteg,előtte 2napot volt bölcsibe,és beteg is lett...
Folyt az orra,meg néha köhögött.Másnap el i vittem a dokihoz,aki azt mondta ez egy kis nátha,különösebb teendő nincs vele,gyógyszer nem kell,nem volt piros a torka.Orrát szivjam,köptetőt adjak neki..stb.
Hétfőn visszavittem,mert nem múlt el neki,de ugyanez volt a helyzet,csináljam amit eddig.Tegnap már 2x hányt,este 39 fokos láza volt.Annyira durván köhög,hogy azt hiszem megfog fulladni,főleg este,vagy a délutáni alvásnál,szegénykén 15 percet tud aludni.Iszonyatosan szörcsög,annak ellenére,hogy szivom neki ezerrel,előtte-utána fújom neki,és ha lefekszik(vagy ha nem,akkor is)alig kap levegőt,úgy szörcsög.Ma nem hányt,láza sem volt,csak hőemelkedése,de ugyanolyan csúnyán köhög,és folyik az orra.Ezek már másfél hete tartanak.Holnap reggel viszem vissza a dokihoz.
Elképzelhető hogy tüdőgyulladása van?Anyum beleültette a bogarat a fülembe,és most nagyon félek..
Az a baj,hogy egy bunkó dokink van,aki sok mindent nem vesz és nem vett észre.Hogyan tudja megállapitani hogy tüdőgyulladása van?Kérhetem hogy küldje tovább?Vagy mit csináljak?
tegnap este volt neki csak 39 fokos láza,ma már csak hőemelkedés.
Állitólag 2féle tüdőgyulladás létezik,(már nem emlékszem pontosan a nevükre)az egyiknél hasonló tünetek vannak,a másiknál meg van hogy semmi,észre se lehet venni.Most olvastam épp a neten.
oh hát a tüdőgyulladásra akartam reagálni, de az utolsó kommented...
fiadtól kaptad el-végtagfájdalom-izületi fájdalom...
na ezek a tünetek az influenzára utalnak, ha tőle kaptad el, csak ez lesz a megoldás, ami mondjuk nem jó, de a tüdőgyulladástól sokkal jobb.
nekem tavaly volt tüdőgyulladásom, meghallgatta a doki a tüdőmet, nagyon húzott ezért röntgenre küldött ami egyértelműen kimutatta. kérheted, hogy küldjön tovább, de ha bunkó az orvosotok akkor lehet jobb megoláds ha a másik orvoshoz viszed le, lehet az alaposabb
elvittük reggel a dokihoz,azt mondta nem tüdőgyulladás,direkt rá is kérdeztem hogy tuti nem az?Azt mondta nem.Hát nagyon remélem hogy ennyiből biztosra tudja hogy nem az.
Éjjel semmit nem aludtunk szinte vele,éjjel 1-kor rohantunk be mindketten a párommal mert azt hittük megfullad,úgy köhögött....ott is maradtam vele éjjel,mert ő nem akart a mi ágyunkba jönni most.Felszakad neki nagyon szépen,csak ugye vissza is nyeli....ezeket mind mondtam a dokinak is,azt mondta erre a "kis náthára" most összeszedett valamit,úgyhogy antibiotikumot irt fel neki.De nem vagyok nyugodt :S
Én délután megyek a dokihoz,3-tól rendel.
Fenistil cseppet mindenképpen kérjetek (vényköteles), az csökkenti a köhögést és a nyák mennyiségét is.
Próbáljatok Ipecacuanha homeós bogyót adni, és emeljétek meg a fejét egy vékony párnával.
Ha nem javul, lehet hogy Ventolint (hörgőtágító) is kell kapnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!