Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyi az esélye hogy elkapja...

Mennyi az esélye hogy elkapja egy baba az agyhártyagyulladást?

Figyelt kérdés

Én azt olvastam egy oldalon, hogy évente kb 43-an kapják el az agyhártyagyulladást. És hatból egy belehal. Vagyis kb évente 7 ember hal meg agyhártyagyulladásban. 10 millióan vagyunk. Nagyon durván számolva egy a milliohoz hogy valaki ebbe belehal.

A betegek ötöde életre szóló testi károsodást szenved. Ez is kb egy a millióhoz. A skandináv lottót megnyerni kb. egy a három millióhoz. Így nézve azért nem is olyan nagy az esélye elkapni. Persze van esélye és valószínű én is be fogom adatni. De így jobban átgondolva azért nagyon kicsi az esélye.

2020. febr. 17. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Es ez az evi 43 a jelenlegi statisztika, amikor a gyerekek nagy resze be van oltva, vagy egy arra vonatkozo adat, ha senki sem lenne beoltva? Nem mindegy.
2020. febr. 18. 00:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, kicsi az esélye, de ez vigasztalna ha pont a te gyereked lenne az az egy aki elkapja? Szerintem az az oltásonkénti 300 forint simán kibírható. Sőt, mi beadattuk a Bexerot is. A városunkban halt meg kisgyerek ebben a betegségben.
2020. febr. 18. 04:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan részben szakmába vág, de én láttam már több meningococcus meningitist, és halt meg 18 éves 2 nap alatt benne.

És igen, oltás nélkül több eset lenne.

2020. febr. 18. 07:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért ilyen jók az arányok, mert nagyrészt mindenki beadatja. Jó lenne ha ez is eltűnne a világból a folyamatos oltottságnak köszönhetően.

Amúgy pedig nem fog vigasztalni a statisztika, ha pont a te gyereked lesz az az egy.

2020. febr. 18. 13:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Én személy szerint a Neisvacot és a Bexerot tettem volna kötelezővé a Varivax helyett.
2020. febr. 18. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!