Azokban az országokban, ahol nem jellemző vagy teljesen ismeretlen az orrszívó használata, hogy tisztítják a babák orrát?
Egyébként a mi gyerek orvosunk egy felvilágosult gyerek orvos, és 1 éves kor alatt teljesen ellenzi az orrszívót használatát.
Ő úgy gondolja, hogy 1 éves kor alatt nem tud elkapni a gyerek olyan vírusos betegséget, ami sűrű zöld, sárga váladékkal jár, a vizes váladékot pedig a párásítás és a sterimar tökéletesen kitakarítja. Ha ilyen orrfolyásnál orrszívóhoz nyúlunk, csak többet ártunk, mint használunk, mert tönkretesszük a gyerek orrnyálkahártyáját.
Végülis igaza volt, a sűrű taknyos időszak akkor jött el nálunk mikor elkezdett a gyerek aktívan közösségbe járni (játszótér, játszóház, stb). Énis onnantól kezdtem el szívni az orrát.
"Végülis igaza volt, a sűrű taknyos időszak akkor jött el nálunk mikor elkezdett a gyerek aktívan közösségbe járni"
Végülis... Nincs igaza. Maximum csak az első gyereknél. A másodiktól hiába nem jár közösségbe, ha a testvérei igen, hazahozzák neki.
Ha nem szívtam volna ki az orrát a kisebbnek 1 éves koráig, konkrétan éhen veszett volna, mivel szopizni sem tudott tele orral. A sterimar csak fellazít, de attól még ugyanúgy lifzezik a takony és nem tud szívni szájjal a baba.
Orrszívás és máris ment.
Egyébként nem tudok olyan fejlett országról, ahol me ismernék a gépi orrszívást, csak nem porszívóra dugják. Egyedül az a magyar találmány. Fejletlenebb országokban meg kiszívják kézzel, szájjal...
Aki szerint az orrszívó haszontalan dolog annak még nem volt komolyabban beteg a gyereke az tuti.
Az én lányom baromi beteges volt, 2 évesen már tudott orrot fújni de akkor is hatalmas segítség volt az orrszívó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!