Védőnőnél és orvosnál nagyon fél a 21hós kislányom, van esetleg bevált trükkötök hogyan nyugtathatnám meg?
Amig te bizonytalan vagy, addig ne várd hogy ő megnyuhodjon.
Ha nem vagy elégedett az orvossal bármilyen szempomtból, akkor keress másikat.
Aztán mimdig mond el a gyereknek, hogy hova mentek és mi fog történni, igen azt is hogy ha fájni fog.
És ekkora gyerekkel már lehet otthon orvososat játszani.
Lányom dettó ugyan ez.Mondjuk talán annyi a különbség, hogy vele azért sírás nélkül eljutunk az asztalig, aztán ott kitör a világháború.Nálunk az orvos rendes, próbál cimbizni vele, az asszisztense is próbál játékokat mutogatni neki, de eredménye ezeknek 0 inkább csak jobban beidegesedik tőle és teljesen belehergelődik attól meg hányni kezd.Én már azt gondolom jobb egyszerűen csak túl esni rajta ha úgy van, mert úgy legalább a hányásig nem jutunk el.Nekem soha nem mondták, hogy azért mert én szorongok.Minden alkalommal elmondom neki hova megyünk,mi fog történni de 2 évesen is ugyanúgy üvölt, pedig sok mindent megért már.Ez ilyen.Én el se tudtam eddig képzelni, hogy más gyereke csendesen tűri ha oltják, egész múltkorig mikor az 1 év környéki gyerekkel bement az anyuka és kijött anélkül, hogy különösebb sírás vagy bármi lett volna.
Kinövik majd fel a fejjel:)
A fiam másfél évesen bekerült 2 napra a kórházba. Na akkor annyi orvost, nővért, fehér köpenyt látott, hogy konkrétan fóbiás lett és hónapokig tartott mire helyre tudtuk hozni a lelki világát. A kórházban az működött, hogy kb én vagyok a hülye, szar anya, mert nem vagyok képes kussra bírni egy tőlük rettegő kisgyereket.
A fiamba annyira benne maradt a félelem, hogy mikor ősszel nagy nyugiban elsétáltunk a szavazóirodába és az asztal mögött meglátta a sok idegen fehér inges/blúzos embert teljesen kiborult. Na itt jöttem rá, hogy ehhez az én feszültségemnek semmi köze.
Utána sokat beszélgettünk a dologról, mert kb egy hónapom volt a 2 éves státuszig. Meséket találtam ki és az esedékes időpont előtt már 2-3 nappal elkezdtem mondani neki, hogy menni kell, doktor néni ezt és ezt fogja csinálni, ott leszek veled végig, senki nem fog bántani, stb.
Végül a legelején volt egy pici ellenkezés, de mantráztam neki végig. A vizsgálat végére úgy feloldódott, hogy a betegeknek tartott jutalomkekszből is gyorsan kiszolgálta magát, mert hát ő ügyes volt, neki jár. Azóta eltelt még pár hónap, mostanában voltunk párszor kórházban, látogatni és már kicsit sem rezdül meg, sőt újabban doktornéni akar lenni folyton és gyógyítani.
5: Köszi!
Hát ez az! 18 hónapos és 6 éves kor közt nincsen oltás!
Akkor mért fogják le és szúrják a gyereket?
Nekünk az otthoni orvososdi segített a lányomnál.A fiamnál ez se. Majd iskolás koráig csimpaszkodott rám... nem tudtam lerakni a vizsgáló asztalra...
Pedig nagyon gyerek barát doktornénink van.
Nincs két egyforma gyerek. Én sose szorongtam, mégis ilyen volt a fiam. Szerintem idővel kinövi, még akkor is ha most nem úgy néz ki 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!