Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 5 hónapos babámnál vesetágulat...

5 hónapos babámnál vesetágulat, eddig nem látták, most alakulhatott ki? Többi lent.

Figyelt kérdés
Eddig nem tudtam, pedig 3 uh-n voltunk már. Először is patkóbél elzáródás miatt. Most epekő miatt, és most vették észre. Az van írva " mkét oldalon a pyelon tágabb, 7 mm átmérőjű" Egyébként a vesék átlagos nagyságúak, kóros uh jel nem látható. Eddig nem láthatták, vagy mostanában alakulhatott ki? Valaki tud tanácsot adni? Jövő héten kontroll. Ott kérdezek majd mindent. De aggaszt. Sok mindenen átmenet már a babám :(
2020. jan. 10. 15:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Illetve nálatok megvan még a tágulat? Mekkora volt? , mind 2 vesén?
2020. jan. 11. 05:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok.

Nekünk még megvan,jobb oldali 4 mm-es pyelontágulat.

De semmi gondunk nincs vele azokon kívül,amiket már írtam.

Valószínű,hogy a húgyúti fert.következménye.

Ez egyébként gyakoribb,mint gondolnád. A controll vizsgálatokon nagyon sok baba van hasonló problémákkal.

A babák ezt észre sem veszik,simán ki is nőhetik.

Fel a fejjel,nem lesz gond.

2020. jan. 11. 08:17
 13/22 A kérdező kommentje:
Engem igazán csak az idegesít, hogy eddig miért nem vették észre?
2020. jan. 11. 08:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezt igazából nem tudni. Lehet,hogy csak most alakult ki. Az is lehet,hogy ott volt már,csak célirányosan más miatt voltak az UH-vizsgálatok,és miközben azt nézték,ami miatt küldték,a pyelontágulat felett elsiklottak.

De most ne idegeskedj ezen (tudom,könnyű mondani),a lényeg,hogy fény derült rá,és odafigyelnek erre is.

A controllon mindent el fognak mondani,és bátran kérdezhetsz is. Nekünk egy nagyon aranyos doktornőnk van (Nyíregyháza). Hátha a ti orvosotok is ilyen.

Kitartást,csak ismételni tudom magam,nem lesz gond.

(6-os)

2020. jan. 11. 08:49
 15/22 A kérdező kommentje:
Kiskunfélegyházán voltam, 1 órát vártunk az uh-ra, persze nem ehetett a kicsi, és már üvöltött, nagyon kiakadt. Ezt elnézték fél óráig, miközben hívták sorra be a felnőtteket. Aztán nagy nehezen bejutottunk, ott is sírt, őrjöngött. Elkezdtem énekelni neki, és rám szólt a kedves drnő, hogy haggyam abba, mert idegesíti... Az h ordít nem... Pedig csak nyugtatni akartam, tudtam hogy arra megnyugszik... Jövő héten Pestre megyünk, ott sokkal toleránsabbak. Családbarátok. Köszönöm biztató szavaid. Csak nehéz nekünk ennyi rossz után a jóba hinni. Igyekszem ezt rendbe rakni.
2020. jan. 11. 09:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok: a 3,5 évesen zajlott kontrollon már nem találtak eltérést a kislányomnál. Addigra nőtte ki. Csecsemőként 4-szer voltunk kórházban emiatt. Egyszer az intenzíven. Neki volt VUR-ja is, de azt is kinőtte.

Valószínűleg öröklött, mert az öccsének is volt már HUTI-ja, 3 hetesen.

2020. jan. 11. 10:50
 17/22 anonim ***** válasza:

Mindenhol más a protokoll. Nekünk UH.előtt kifejezetten mondta a dr.-nő,hogy nyugodtan ehet a baba,mert így is meg tudják vizsgálni,és egy csecsemőnek nem is lehet megmagyarázni,miért nem kap enni,inni.

Ő csak azt érzi,hogy éhes,és nem érti,miért.

Sajnálom,hogy nálatok ez nem így működik. Szegény babád,még jó,hogy sírt. Szurkolok,hogy Pesten ne így legyen.

2020. jan. 11. 12:48
 18/22 anonim ***** válasza:
Ja,6-os voltam.
2020. jan. 11. 12:48
 19/22 A kérdező kommentje:

Pesten voltunk fent 2 ünnep között a kövek miatt. Ott a sbos férfi szakápoló elővette a telefonját és mesét indított neki. Plusz apa is bent lehetett. Még Kecskeméten sem lehetett bent.... Pedig... Le kellett fogni, pláne a branül miatt.

Párszor jártunk már Pesten (sajnos, nem sajnos-babámat megmentették❤️)

Kíváncsian várom a vizsgálatot...

2020. jan. 11. 15:01
 20/22 A kérdező kommentje:

Megnéztem a dec 17,és 19ei uh papírt. Azon az van "üregrendszeri tágulat nem ábrázolódik" ez a 17ei. A 19ei "érdemi üregrendszeri tágulat nem ábrázolódik".

Most még jobban aggódok, hogy szűk egy hónap alatt alakult ez ki.......

2020. jan. 11. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!