Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 5 hónapos babámnál vesetágulat...

5 hónapos babámnál vesetágulat, eddig nem látták, most alakulhatott ki? Többi lent.

Figyelt kérdés
Eddig nem tudtam, pedig 3 uh-n voltunk már. Először is patkóbél elzáródás miatt. Most epekő miatt, és most vették észre. Az van írva " mkét oldalon a pyelon tágabb, 7 mm átmérőjű" Egyébként a vesék átlagos nagyságúak, kóros uh jel nem látható. Eddig nem láthatták, vagy mostanában alakulhatott ki? Valaki tud tanácsot adni? Jövő héten kontroll. Ott kérdezek majd mindent. De aggaszt. Sok mindenen átmenet már a babám :(
2020. jan. 10. 15:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok semmi hasznosat írni, unokatesóm kisfiának volt 4 hosan, 1 éves kontrollnál már nem látták. Külföldön élnek, nem sokat beszélünk, így a részleteket nem tudom, hogy közben volt e bármi gyógyszeres kezelés vagy akármi.

Kitartást kívánok nektek és nagyon drukkolok hogy rendben legyetek! ❤️

2020. jan. 10. 16:13
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) <3
2020. jan. 10. 17:01
 3/22 anonim ***** válasza:
72%

Én fiam tágulatát már 20 hetes uh látták! Valószínűleg megvolt ez már a fiadnak is a pocidban.

Van aki kinövi 1 éves korig, aki nem azt tovább küldik.

2020. jan. 10. 17:04
 4/22 A kérdező kommentje:
Egyébként kislány, náluk ritkább... Köszönöm a válaszokat!!
2020. jan. 10. 17:27
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Pl nálunk a vesekapu nem zár jól ezért van a vizelet visszacsurgás a vesébe, 3 éves kora alatt sokszor volt beteg, húgyúti fertőzést okoz pl.

Jobbulást! 2# voltam

2020. jan. 10. 17:32
 6/22 anonim ***** válasza:

9 hónaposomnak egyik oldalon van.

3 havonta járunk controllra,félévente UH.is van.

Nem szed gyógyszert. Annyi plusz teendő van vele,hogy ha belázasodik,a gyerekorvostól kell kérni vizeletüledék vizsgálatot,hogy kizárják a húgyúti fertőzést.

1 éves kora után féléves controllok lesznek. És igen,kinőheti.

Neki újszülött korában vették észre,ekkor összeszedett egy húgyúti fertőzést még a kórházban.

Egyébként kisfiú.

Kérdezz meg mindent majd a dokitól,de nem lesz semmi baj. Lázas megbetegedésekre te is fokozottabban figyelj,de ezt biztosan el fogják mondani.

Jó egészséget kívánok a babádnak!

2020. jan. 10. 20:54
 7/22 anonim ***** válasza:
Kialakulhatott egy zajló (lezajlott) HUTI-tól is. Lányomnak attól lett.
2020. jan. 10. 22:56
 8/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Mi az a HUTI? , lehet tök egyszerű dolog, de elég kialvatlan vagyok. Köszönöm!

2020. jan. 10. 23:18
 9/22 anonim ***** válasza:
húgyúti fertőzés, ami csecsemőknél szinte mindig vesemedence gyulladás is
2020. jan. 11. 05:51
 10/22 A kérdező kommentje:
Arról nem tudunk hogy lett volna neki. Gondolom az nem lenne tünetmentes, gondolok pl lázra.
2020. jan. 11. 05:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!