Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Inhalálás alap használat?

Inhalálás alap használat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 5 éves fiam. Vettunk egy ultrahangos inhalátort, pár laikus kérdésem lenne a használatával kapcsolatban.

1. Hol kell venni a levegőt Inhalátor használatakor? Ha orron veszi az is jó?

2. Éves előtt vagy után kell inhalálni?

3. Lefekvés előtt szoktatok? ( nálunk nsgyon kohog utána, az renben vsn?)

4. Más gyogyszert is adtok az Inhalálás mellett, köptetőt?

( én nem, mert így is kohog. De a Salvus víz elég lehet nyákoldásra?)

5. Hányszor inhalaltok?

Köszönöm a segítségeteket előre is!

2019. dec. 28. 08:45
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Mindegy hol szívja be, egészen pici babáknak is ajánlják (unokahúgom 2 hetes volt, mikor a kórházban javasolták neki). Ha pl tüdőbe kell tök mindegy a vége ugyanaz, ha egyszerű náthára, akkor jobb orron. Mi azért vettünk inkább ultrahangos párásítót mert az annyira halk tud lenni, hogy aludni is lehet mellette, míg az inhalátor olyan hangos, hogy a holtakat is felkelti és megijeszti a fiamat. Este szoktam bekapcsolni a párásítót. Teliködölöm a hálót kb egy óra alatt és abban alszunk. Tény, hogy takarítani kell utána mert a lecsapódó pára után fehér “por” marad, de ennyi fáradtságot megér. Az is jó megoldás, ha pl fürdés előtt a fürdőt ködöli be az ember. Szerintem nincs olyan hogy túl sok vagy túl kevés, amennyire igény van vagy türelem az inhalátor esetében mert ugye amellett ott kell ülni, nálunk ezért se jött be.
2019. dec. 28. 11:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Naponta 3x inhaláltunk.Reggel,délben ,este. Reggel reggeli után.Délben lefekvés előtt.Este fürdés és vacsi előtt. Ha kell napközben adtam köptetőt mondjuk attól függ mit raksz az inhalátorba.Nálunk volt olyan hogy a Salvilus vízbe Berosált kellett csepegtetni.Akkor nem adtam.Mikor sima Salvus vízzel inhaláltam,akkor igen ,ha kellett.
2019. dec. 28. 12:28
 3/5 anonim ***** válasza:
2es vagyok.Most néztem hogy átjavított a telóm. Szóval volt olyan hogy a Salvus vízbe Berodualt kellett csepegtetni. Akkor semmi mást nem alkalmaztam. Egyébként nem használtam az inhalátorhoz a maszkot mivel 1 éves a kislányom csak a szájrészt tartottam közel az arcához. Szerintem normális ha kicsit köhög tőle de ezt megkérdezném a gyerekorvostól. Ja és általában inhalálás után kiszívtam a kicsi orrát.
2019. dec. 28. 12:56
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Szájon keresztül kellene inhalálni.

2. Tök mindegy.

3. Este nem inhalálunk, mert köhögteti (ez a cél, hogy feloldódjon a váladék és felköhögje) és nem tudna aludni.

4. Amit az orvos felír, vagy javasol.

4. 3-4-szer naponta.

2019. dec. 28. 13:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. dec. 28. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!