Pontosan miben is különbözik a sima Windows és az N verzió?
Csak két variáció közül vagyok hajlandó választani, ezek pedig:
Windows 10 Home 64-bit
Windows 10 Home N 64-bit
Eddig a simát használtam, de nekem mániám, hogy amit nem használok, az ne is legyen ott, így az én gépeim mindig annyira tiszták, mint a patyolat. Képes vagyok a lehető legbutább Windows-t választani. Annyiról tudok, hogy az N verzió nem tartalmaz Windows Media Playert, és még egy pár dolgot. Na, az a helyzet, hogy én ezt a sima Windowsban is letiltottam, és még mindent, amit csak tudtam, és egyetlen akadályba ütköztem, amit nem sikerült megoldani. Egyetlen telefont és médiaeszközt sem ismert fel a gép, csak pendrive-okat és merevlemezeket.
Ebből kifolyólag két kérdesem van:
- PONTOSAN miben is különbözik a sima és az N verzió?
- A Windows Media Player letiltásának köze van a médiaeszközök hibáihoz?
- Ha köze van (ez az előző kérdéstől függ), akkor mégis minek az N verzió, ha használhatatlan?
Ez a 3 kérdés izgaz a legjobban, ezekre szeretnék választ kapni. Döntést én szeretnék hozni a választást illetően. Én a pontos funkciókat, különbségeket, a 3 kérdésre a választ szeretném tudni.
Mindenhol azt írták, felejtsd el az n-es verziót. Aktiválni is nehéz, és látom neked sem futott simán. Én sem használom a media player-t -- meg a sok ms app-ot -- de ezeket le is lehet szedni, a ccleaner leszedi. :)
https://www.youtube.com/watch?v=kU0HdUGIDww&ab_channel=R.Edi..
Nem is fogom használni, csak próbaként tettem fel.
És kiderült, hogy a Windows Media Player az oka, hogy nem ismer fel telefont a gép, tehát törölni sem fogom a simából.
A media player-t ne tiltsd le, ha nem használod. Szerintem attól jelentkeztek a hibáid. Ha annyira félted az ms-től az adataid használd a Spybot Anti-Beacon (Portable) verziót:
Ráadásul így kevesebb dolog fut a háttérben, amiről nem is tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!