Lehet autista a kislányom?
Na bumm a lanyom meg 3.5 evesen kezdett beszelni
Repkedett 3-3 evesen majd abbahagyta
Szoval valszeg semmi baja
Két és fél éves a kislányunk.
Elég jól ráillett ez a leírás kétéves korára. Talán a dünnyögés nem volt, de dúdolni szokott.
A leírtak alapján csöppet se gondolnám, hogy autista. De természetesen nem vagyunk szakemberek, távdiagnózisra meg ők sem vállalkoznának. Ha neked az adna megnyugvást, akkor keress föl egy szakembert. (Bár nem tudom, ennyi idősen meg lehet-e ezt egyáltalán mondani. De lehet, hogy az egyértelmű eseteket ki tudja zárni, és ezzel meg tudna nyugtatni.)
Az idegeskedést addig is tedd félre. Szeresd őt olyannak, amilyen: repkedőnek, dünnyögőnek, szeretgethetőnek. :-)
Itt is elég sok egyezést látok.
"Csinál mostanában olyan a kislányom, hogy sorba rakosgatja a pónikat, és örül amikor mindet egymás mellé pakolja, és repked."
Nem pónival, hanem kisautókkal, de ő is csinálja. És amikor sikerül, akkor földerül az arca és tapsol örömében.
"Ha leülök vele játszani, hosszabb időre nem tudom lekötni a figyelmét. Csapong."
Pontosan. Egyik könyvet a másik után, egyik játékot a másik után szedte elő, már nem lehetett elférni, ráadásul a szőnyegre rakott könyvre rálépett, az meggyűrődött - ezekért én elég mérges szoktam lenni. Most, két és fél évesen már jobban megmarad egy játéknál, és kezdi megszokni, hogy ha mást vesz elő, akkor az előzőt vissza kell rakni.
Ez egyébként alkati adottság: a kisfiam (aki most 6 éves) sokkal jobban megmaradt egy játéknál, abba tökéletesen belefeledkezett hosszú időre. Fegyelmezettebb, nyugisabb, alaposabb gyerek. Ő pl. mindig végighallgatta a mesét úgy, hogy közben kizárólag rám figyelt. A kislányom még versek alatt is sokszor felállt, elkezdett mással foglalkozni. Most is csak rövid, ismert meséket ül végig (pl. Mosó Masa Mosodájából a Kesztyű lakói nyaralni mennek).
Babával a mi kislányunk szeret játszani. De nincs erre se szabály. Nálunk pl. a kisfiam miatt sok kisautó van, és ezekkel is szívesen játszik. Pláne, hogy a nagytól is ezt látja.
Építőkockával pl. nemigen játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!