Mi a véleményetek a védőoltás ellenes szülőkről? Igazuk van, vagy nem?

Sajnos vannak olyan gyerekek, akiket nem lehet beoltatni. Betegség vagy korábbi reakció miatt rájuk tényleg életveszélyes az oltás.
Azok a szülők, akik mindenféle áltudományos rémhírre és facebookos posztra hivatkozva nem oltatja be a gyerekét, ezeket a gyerekeket is veszélyezteti!
Könnyű oltásellenes szülőként okoskodni, miközben ő maga védett a betegségek ellen, és ha a gyereke szerencsés, akkor a társadalom átoltottsága miatt ő sem tapasztalja ennek a hátrányát. De hatalmas felelőtlenség a saját és más gyerekeit is veszélyeztetni ezzel.

Szerencsére végül minden oltás megkapott a lányom. Még a Neisvac C-t és a bárányhimlő elleni is. Csak nagyon rezgett a léc... Nagyon féltünk, hogy baj lesz. Még a doki is. De túléltük.
Így is egy-két hónapig védtelen volt a kislányom, ameddig nem kaphatott oltást. Gondolni se szeretek rá!
Ismerős mindkét egészséges gyermeke autoimmun-os lett az oltásoktól. Idehaza semmilyen infót nem kapott a beadott szerekről, amiket normál esetben a patikai holmik dobozába kötelezően becsomagolnak. A kötelező ootásokról csak annyit tudhatott meg, hogy: kötelezőek.
Ausztriában nem így van, oda vitték ki a gyerekeket kivizsgálásra, ahol ki is mutatták, hogy az oltás egyik anyaga okozta a bajt egy azt hiszem allergén reakción keresztül.
Sokan az oltásellenesek közül nem az oltások ellen vannak, hanem a vakon, ész nélkül oltogatás ellen, amibe emberek egész életükre belenyomorodnak.
Én szerencsés voltam, nekem csak a karom bénult le egy pár hónapra, de az se volt kellemes. Áldom az eget látva mennyivel szarabbul is járhattam volna.
Az összeesküvés elméletesekről annyit, hogy ( azt hiszem sertés influenza) idején keringett a hír az interneten hogy fém tartalmú a védőoltás, és a kutyában már széles körben elterjedt, azaz kötelező chipeket oltanak az emberekbe. Gondoltam ez jó nagy hülyeség.
Aztán fél evvel később valamelyik Német miniszter hivatalosan elnézést kért hogy nem tájékoztatták a lakosságot hogy a katonák más fajta oltóanyagot (fémtartalmú) kaptak mint a civilek...
A gyógyszeripar az egyik legnagyobb üzletág, nézz egy kis TV reklámot..
Mindemellett, Magyarországon a kötelező védőoltások még nem az üzletről szólnak. Legalábbis ezt hiszem.

Inkább legyen elenyésző mennyiségben olyan, aki az oltás miatt betegedett meg, mint hogy egyáltalán ne oltassuk magunkat és egy járvány esetén minden családból hulljanak a tagok.
Nyugodtan utána lehet nézni, hogy a 20.szazad elején gyakorlatilag természetes volt, hogy családonként 1-2 gyerek meghalt torokgyíkban vagy szamárköhögésben vagy bármi másban, amit már névről sem ismerünk, hiszen sosem találkoztunk vele személyesen.
Én elhiszem, hogy annak a kis százaléknak akinek baja lesz az oltástól, azt ez nem vigasztalja, de mindenkinek az érdeke a lakosság teljes oltottsága.
Sokkal magasabb a várható élettartamunk az oltàsok óta.
Én elvenném a gyereket azoktól, akik meg akarják tagadni az oltàsokat tőlük. A gyerek nem a tulajdonod, miért akarod életveszélybe hozni őt és másokat (akik nem kaphatnak oltást)?
Egyébként az, hogy autizmust okoznak, egy nagy kamu és már százszor lett cáfolva és bizonyítva, hogy a tanulmányt érdekből készítették el.
Nem a mindenazegybenről meg a tudásfájáról kéne tájékozódni egyeseknek. Meg legalább hinnének a szakembereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!