Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mennyire kényes a fehér bútor...

Mennyire kényes a fehér bútor egy babaszobában?

Figyelt kérdés

Tapasztaltokra lennék kíváncsi, hogy mennyire kényes a fehér kiságy, szekrény egy baba/gyerekszobában? Mennyire nehéz tisztántartani illetve mennyire használódik el hamarabb, mint egy sötétebb bútor?

Most állunk a szoba berendezése előtt és fehér kiságyat, fehér gardróbszekrényt és fehér játéktárolót szeretnék. És persze kisgyerekként is maradnának neki a bútorok.

Köszönöm!:)

2018. dec. 26. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem hiszem, hogy a gyerekkor feladata lenne a "vigyázz a bútorra", és a patika tisztaságot sem várom el az ovisaimtól. Szerintem fontos, hogy legalább a szobájában elengedhesse magát otthon. Úgy is annyi a szabály az életben. Nem vennék fehér bútort, aztán meg nyomasztanám vele, hogy nem marad tiszta, ha nem vigyáz.
2018. dec. 26. 09:55
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Fehéret én sehová nem vennék, esetleg a kis ágy amit egy év alatt ki nő.
2018. dec. 26. 09:58
 3/9 piroska és a farkas ***** válasza:
54%
Nekünk fenyő bútorok vannak mindenhol. A gyerekszoba az a hely, ahol lehet ràjuk matricàzni, ahol lehet a falra rajzolni, stb. A bútorok tartóssàga az anyagokból fűgg, így én ebben a minőségre törekedtem, de vhol olyan ember vagyok, mostmàr így 2 kicsi mellett, hogy szàmomra màr értékesebb egy fal, amire a 4 évesünk felrajzolta a csalàdunkat, vagy egy olyan bútor, aminek pàr négyzetcentiméterre 25 db matricàt ragasztott egymàs hegyére hàtàra a 1,5 éves, mint a patyolat tiszta. :)
2018. dec. 26. 10:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem minden bútorom fehér ( külföldön lakom itt ez nagyon népszerű) , a kiságy is fehér , a pelenkázó, egyáltalán nem kényesebb mint a barna!

Igazából egy bútor nem lesz csak úgy koszos, ha össze firkálja akkor az meg a barnán is meglátszik.

2018. dec. 26. 10:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Fehér bútorok vannak a gyerekszobában.(minden más a szivárvány összes színében tetszeleg)

Simán hagytam, hogy játszon, hiszen a tárgyak értékét meg kell neki tanítani. Ha valami kiömlött, feltakarítottuk, ha valamit összefirkált, lemostuk szivaccsal, a matricákat pedig szintén leszedegettük(illetve befordítottuk úgy a falhoz, hogy ne látszódjon).

Nem stresszelem azzal, hogy a bútor szép maradjon, nem szólok a játékok miatt, amik miatt tönkremehet, ellenben mindent igyekszünk helyreállítani, mert szerintem ez is fontos. 2 nagy ikeászacskónyi kreatívkodása van a 4 évesemnek, egyszerre meg sem tudom őket emelni, viszont hamarosan szelektálni fogunk. Már nem kincs minden alkotása, csak azokat tartjuk meg, amihez valamilyen szép emlék fűz. Lefotóztam azokat a firkákat, amik a falon voltak, a matricák maradtak az ágyon, amik vigyáztak rá, míg aludt.

Nem kell minden egyes levesfoltot megőrizni szerintem és a bútorok miatti kiabálás nem a bútorok színétől függ, hanem az ember idegállapotától. Nekünk barna volt mindenünk, a szüleim folyton stresszeltek miatta. Nálunk fehér minden, nem szólok a gyerekre. A kiságya négy éve megvan, most kanapéként funkcionál, megrágta babaként, csak az látszik rajta, de az is csak közelről. Szerintem nem kell tőle tartani.

2018. dec. 26. 10:43
 6/9 anonim ***** válasza:
4- es csak azt nem irtam, hogy a kiságyat és a pelenkázót is használtan vettem és az én fiam is már négy éve használja ( Komód lett a pelenkázóból a kiságyból pedig gyerekágy ) , még mindig nincs semmi baja. Ikreké volt előttünk , ők egy kicsit megrágták a tetejét de a barnát is ugyanúgy meglehet rágni.
2018. dec. 26. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:

2 éves a lányom, fehér bútorok vannak a szobájában születésétől fogva!

Semmi bajuk a bútoroknak. Nem kell rá jobban vigyázni, nem kényes. Nem lesz koszos. Mitől lenne? Nem eszik a szobájában, koszos kézzel amúgy sem fogdosunk semmit, a barna bútort se(🤔), max összefirkálni tudná, de az meg lejön. El tudja magát engedni a szobájàban, nincs megtiltva, hogy hozzáérjen a bútorhoz😄

Portörlés szempontjából sem rosszabb, mint egy sötét bútor, sőt. A fehéret heti egyszer törlöm át, az ebédlőben csokibarna bútor van, azon három nap múlva már látszik a por, így azt heti kétszer kell.😩

2018. dec. 26. 10:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem popsitörlővel minden lejön :)
2018. dec. 26. 10:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk fehér bútor van, bútorlap. Siman tisztítható, letorolheto. Semmivel se kényesebb mint más bútorok. Nyilván előbb látszik rajta a kosz, ha erre gondolsz akkor igen, többször kell attorolni.
2018. dec. 26. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!