Melyiket érdemes megvenni? Kombi ágy? Vagy
Kiságy+pelenkázó?
Figyelt kérdés
A kombi ágy pelenkázója kisebb, mint a különálló pelenkázója. Emiatt lehet hogy praktikusabb, viszont sokkal nagyobb helyet foglal, ráadásul 2-3 éves korában új ágyat kellene venni a picinek. Tervezünk testvért is. Tanácsokat elfogadok.
Mekkora korkülönbséget terveztek? Az ággyá alakítható kiságyat 4-5-6 éves korig tudja használni talán, szóval kis korkülönbségnél nem érdemes ezt venni.
Nekünk külön volt a kiságy és egy pelenkázó komód, de igazából nem számít a mérete, mert túl sokáig nem használható. Ha elkezd forogni, 5-6 hónaposan már nem lesz kényelmes és biztonságos.
2018. ápr. 16. 10:12
2/12 anonim válasza:
1, ezzel vitatkoznék. 2,5 évesemet is a pelenkázón pelenkázom át.
Külön!
A kombi nem praktikus. Pelenkázónak pedig mi egy normál komódot fogtunk be, arra került egy merev feltét.
2018. ápr. 16. 10:17
3/12 anonim válasza:
Én megbántam a kombi ágyat, kb. 6 hónapos koráig pelenkáztam a pelenkázón, utána már nem lehetett, úgyhogy annak a résznek semmi értelme, és jó nagy helyet foglal így egyben. Ha újra csinálnám, akkor külön kiságyat vennék csak.
2018. ápr. 16. 10:28
4/12 anonim válasza:
Mi is vettünk egy sima komódot (a lényeg maxméxszél 85x47x80 cm legyen legalább) és arra került a merev feltét, a kombi ágy nem praktikus mert kell venni mellé egy komódot hacsak nem férnek el a cuccok 2 fiókban tehát több helyet foglal. Az már mellékes hogy szerintem ritka a szép kombiágy.
2018. ápr. 16. 10:29
5/12 anonim válasza:
Mi anno a külön ágy és pelenkázót választottuk és jól döntöttünk. Az önálló ágy nagyobb, így a gyerek tovább elfér benne akkor is, ha keresztben fekszik vagy forgolódik.
Faktuk Holly bútorunk van, csak azért írom, mert ennek a pelenkázó komódja nagyobb, mint az átlag, legalábbis amiket mi nézegegttünk. 1éves múlt a fiam, mêg bôven jó lesz egy darabig szerintem. Ha jön a tesó, a fiam kap egy ifjúsági ágyat, a kicsi meg használja tovább a rácsosat.
Nyilván a szoba adottságaitól is függ. Én örülök, hogy ezt választottuk.
2018. ápr. 16. 10:47
6/12 anonim válasza:
Mi kombi ágyat vettünk, ami később átalakítható. 11 hónapos a lányom, én a pelenkázón pelusozom. Az ő cuccainak a komód is édes kevés lenne, mi vettünk szekrényt. Őszre várjuk a második babát, így is úgy is kell venni még egy kiságyat. Ha 2-3 év különbséget terveztünk volna, akkor különállót vettünk volna de így jobban elfér a szobájában és úgysem tudná örökölni még a második mert másfél évesen pici lesz a sima ágyhoz.
2018. ápr. 16. 11:21
7/12 anonim válasza:
Ennyi parasztot de komolyan, mit kellett lepontozni ezeken a válaszokon...
2018. ápr. 16. 12:31
8/12 anonim válasza:
Én is megbántam a kombi ágyat! Nem sokáig pelenkáztam rajta, a kisfiam is elég méretes volt születése óta, nem sokáig tudtam használni. Nagy helyet is foglalt. Alig vártam, hogy megszabaduljak tőle, unokatesóméknak ajándékoztam. Ha tesó lesz egy sima kiságyat veszünk, pelenkázó nélkül. Nekem továbbra is megfelel majd az ágy erre a célra. Ifjúsági ággyá sem bizonyult megfelelőnek, nem fért el rajta a másfél éves kisfiam, nem tudott forgolódni, 3 óránként felkelt. Mióta egy kihúghatós kanapé+dormeó martacon alszik nincs gond az alvással. Mikor megtudtam, hogy babát várok, tudtam milyen ágyat szeretnék, akkor odáig voltam érte, de én nem ajánlom.
2018. ápr. 16. 12:35
9/12 anonim válasza:
Én pont az ellenpélda leszek, mert szeretem a kombit. De mi alapból csak 1 gyereket terveztünk, nem gond, hogy kevésbé férek, esetleg kell a tesónak. Eleg széles a kisagy, 80 centi így, most hogy nézünk nagyfiúsabb gyerekágyat, sok ki is esik, mert keskenyebb, mint a kiságy. Én még mindig a pelenkázón teszem tisztába, van széle, nem lépek el mellőle, nem kell félnem a leesestol. Meg ő is jobban elvan, ha az ágyon csereltem, akkor elmászott. De ha ilyen sokan írjak h külön, akkor lehet h jobb. Nekem mazlim volt, hogy tenyleg ki tudom hasznalni.
2018. ápr. 16. 13:36
10/12 anonim válasza:
Nekünk eddig jó vásárnak tűnik a kombi (7 hós, már nagyon mászik, de ezen tudom pelenkázni - ha máshova kell raknom, akkor eltekereg) (igaz, használtan vettük, így olcsó volt). Széles a pelenkázó rész pereme (ilyen: [link] , nem tud róla lefordulni. Az ágy alatt fiókok vannak, a pelenkázó alatt szekrényke, sokminden elfér benne. Szóval nem mind rossz választás, illetve a babán is múlik, hogy mennyire akár lemászni róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!