Külön szobába vagy velünk aludjon a baba?
Szerintem az első pár hónapban együtt, aztán külön, ha van rá lehetőség.
Egyrészt a kicsiknek más az alvásritmusuk mint a felnőtteknek, másrészt miután a házaspár ismét él rendszeres szexuális életet szerintem nem javasolt a gyermekkel egy szobában lenni.
Tudom, hogy át lehet vonulni a gyerekszobába, nappaliba, na, de az nem az igazi.
Másrészt a gyermeknek sem kényelmes, ha az eltérő ritmusunkkal folyton felzavarjuk, felébresztjük mikor ő még aludna.
Legkésőbb onnantól, hogy nem kell éjszaka szoptatni és kialakult a saját alvásritmusa érdemes saját szobába tenni.
Ezzel nem akarok senkit megbántani, ez a véleményem.
Én is most vagyok terhes! Határozottan tudom, hogy külön szobában lesz, a mellettünk levőben.
Sok oka van, amiért mi így gondoljuk.
Pl.:
- ismerek olyat aki együtt alszik/aludt a gyerekkel, annyira hozzászokott, hogy évekig nem tudták átszoktatni a gyerekszobába, de alvás közben már zavarták egymást nagyon
- a férjem hajnalban kell és megy dolgozni, nem lesz otthon, mint én, azért nem ártana, ha nem minden sírásra ébredne fel, etetnem úgy is nekem kell, ha arról van szó
- nem csak a szexről van szó, de a hálószoba, az a "miénk", nekem tudom, hogy szükségem van arra, hogy este összebújjak picit kettesben a férjemmel, nézzünk egy filmet az ágyból, olvassunk, meg persze, nem a nappaliba akarok kimenni szexelni minden áldott alkalommal, az első pár hónapban persze tudom, hogy az ilyesmi felejtős, mert úgy fogok beájulni az ágyba..., de szerintem az intimitás igenis fontos
- alternatív megoldásként gondoltam arra is, hogy veszünk egy heverőt a kiságyon kívül, így ha nagyon nyűgős vagy beteg ott tudok aludni a szobájában, ha nagyobb lesz, jó lesz neki az ágy.
21 válaszoló vagyok!
Semmi gondunk nem volt az átszoktatással, de nem is a mi ágyunkban aludt! A szexet mi a nappaliban oldottuk meg, kényelmes is volt, mivel óriási kanapénk van :) Az is igaz, hogy pár hónapról beszélünk, mert a lányomat amint zavarni kezdte a mi mocorgásunk a szobában, költözött. Én azt viszont nem csinálnám, hogy külön alszom a gyerekkel, mondjuk mi szerencsére az éjszakázást nem ismerjük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!