Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Melyik lehet a praktikusabb?...

Melyik lehet a praktikusabb? Kiságy

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nálatok mi vált be? Kiságy és mondjuk egy komód, arra egy pelenkázó feltét, Vagy kiságy pelenkázóval együtt? Olvastam egyszer kétszer, hogy a pelenkázón már nem marad meg a gyerek mondjuk fél év után. Akkor nyílván sokkal olcsóbb egy komód egy feltéttel. Mik a tapasztalatok?
2015. jan. 17. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem külön volt a kiságy és egy átalakíthatós komód. Erre csak egy pelenkázó szivacsot vettem. A komód pelenkázás elhagyása után átalakítható egy kis szekrénykévé. Viszont pelenkázóként jó nagy (90 cm széles és kb. ennyi mély is), így nagyon kényelmesen tudtam/tudom rajta pelenkázni a kisfiam, mert egyrészt elfér (már 2 éves), stabil, tehát hiába forgolódik, feláll, akkor is elfér rajta.
2015. jan. 17. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekünk pelenkázós kiságyunk van. Nem bánom, hogy ilyet vettünk. A pelenkázó részbe lehet pakolni akkor is, amikor már nem ott pelenkázik az ember. Nemsokára ketté szedjük, és lesz egy nagy ágya a fiunknak és egy komódunk ugyanúgy. Azért döntöttünk többek között emellett, mert ennek az ágy része ringatható, és jó megérzés volt, mert a fiunkat sokszor tudtuk percek alatt elaltatni a ringatással. A másik érv az volt, hogy van ágynemű tartója, így még jobban ki tudjuk használni a teret, ami egy 60 m2-es lakásban jól jön.
2015. jan. 17. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem attól is függ, h mekkora helyed van egybe. Nálunk nem fért volna a kiságy melle, külön komód volt. Most kétéves, már nagyágyon pelenkázom.
2015. jan. 17. 20:00
 4/6 anonim ***** válasza:

A pelenkázó komódokat én nem tartom praktikus dolognak. Kisfiam az én kamaszkori bútoraimat kapta meg, ezek között van egy teljesen egyszerű íróasztal, arra raktam a pelenkázó lapot és azon pelenkáztam fél évig. Fél év után már nem tudtam rárakni, akkor kezdtem el a nagy ágyon pelenkázni. Amikor a babák egyre jobban mocorognak már ritkán maradnak meg a pelenkázón.

Most a kislányomnál pedig 2 komódot vettünk, fiókosokat, a tetejük pont akkora mint a pelenkázó lap, így az egyik komód tetejére került az és azon pelenkázom.

Így nincs kidobott pénz külön pelenkázó komódra, vagy pelenkázós kiságyra. (elég drágák ezek az ágyak sztem...)

Amikor kinövi a gyerkőc a pelenkázót, csak leveszed a pelenkázó lapot és tovább funkcionál ugyan úgy a bútor.

2015. jan. 17. 20:00
 5/6 anonim ***** válasza:
34%

Én ezeket a szempontokat figyelem, mert én is a kiságy vásárlás előtt állok, remélem tudok azért segíteni:

A vásárlást nagyban befolyásolja az, hogy mekkora hely van a szobában. Valamint az is, hogy én pl alacsony vagyok és amiket eddig néztem pelenkázós kiságy olyan magas volt, hogy ha lejjebb lesz rakva a fekvőfelülete akkor már nem tudok belehajolni, nem érném el a fekvő gyereket.

Az hogy a gyermek mennyire marad meg a pelenkázón az sok mindentől függ, a nővérem a 3. gyermekét neveli és eddig nem volt probléma azzal, hogy nagyon elmocorgott a gyerek, ez szerintem neveléstől is függ. Persze attól is, ha végeztünk a pelenkázással nem hagyjuk fenn a gyereket, így tulajdonképpen nincs is ideje róla lemászni. Ezért is fontos a szükséges dolgokat kézügybe tenni, mert akkor nem kell "elfordulni a babától".

A külön komódos megoldás azért is jobb, mert idősebb korban a pelenkázó részt levéve nem kell új bútort vásárolni a ruháknak. Valamint a különálló ágyak is nagyobbak, tovább használhatók, vagy esetleg bővíthetőek később. Számomra fontos, hogy a rácsok olyanok legyenek, amik később kivehetőek, (mert lehet, hogy cuki ahogy bemászik egy kisgyerek a rácson keresztül az ágyba, mint a most népszerű altatós youtub-os videóban, de az akkor is balesetveszélyes).

30hkm

2015. jan. 17. 20:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Még nem nézelődtem, csak eszembe jutott már ez a kérdés, nyilván van egy két szempont amit figyelembe kell venni :)
2015. jan. 17. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!