Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Ez a kiságy miért ilyen olcsó...

Ez a kiságy miért ilyen olcsó az Ikeában? Van benne valami "turpisság"? Link, lent.

Figyelt kérdés

[link]

Most készülünk ágyat venni, de nem értem ez az ágy miért ilyen olcsó a többi kiságyhoz képest.

2015. jan. 3. 17:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

5ös vagyok.

Nem kell lekezelni semmivel. Hát az h kinek mi az otthonos.. mindenkinek más. Nekem ezek az egyszerű, csicsamentes ágy tetszik, na meg fontos volt h mindenhonnan kilásson belőle hason és ne csak a két oldalán. Sztem nem fontos h ki lehessen venni rácsot, mert 2-3 évesen már nem ebben szeretném altatni.

2015. jan. 3. 17:37
 12/18 anonim ***** válasza:
Nekünk a másodiknak linkelt Hensvik ágy van. Amikor mi vettük, akciós volt így 13 vagy 14 ezerért vettük. Én nagyon szeretem, és a kisfiamnak sincs vele baja :) Nincs kivehető rácsa,erre eddig nem is volt szükség. (most múlt 13 hónapos ) Ha már nem rácsos ágya lesz,akkor egy ilyenen fog aludni, leesésgátlóval: [link] Ezt vettük a szobájába szoptatáshoz vagy arra az esetre ha mellette kellene aludni vmi miatt.
2015. jan. 3. 17:59
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát!
2015. jan. 3. 18:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is ilyen van, én nagyon szeretem!

Mi semmiképp sem akartunk kombi kiságyat, mert azonnal szoktattuk/szoktatjuk át a gyerekeket rendes ágyba. A nagylányom 14 hónaposan szokott át, aztán jött a tesó, és most a kisebbet 2 évesen tervezem átszoktatni, nyáron érkezik a 3. lakója. :)

Engem nem érdekelt a kivehető rács dolog sem a fenti okok miatt. Mi anno 7000 ft-ért vettük, 6000 ft-ért meg a kókuszmatracot. Teljesen alap, "fapad" kiságy, ezért ennyi. :)

2015. jan. 3. 18:16
 15/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Úgy látom, csak nekem volt fontos a kivehető rács 😊. Ugyanilyen ágyat vettünk mi is, csak kivehető rácsos volt. Az Elefáni babaáruházba vettük.

2015. jan. 3. 18:42
 16/18 Dreigang ***** válasza:

Nekünk is ilyen van, másfél éve használjuk.

Általam tapasztalt tulajdonságai:

- rendkívül jó ár/érték arány (ebben sehol sem találtam jobbat)

- abszolút funkcionális, sallangmentes forma, tökéletes működéssel (kezelhetőség, biztonság)

- masszív, nehezen szálkásodó gőzölt bükk anyag

- natúr felület, látszik az anyaga, nincsen bevonat (festék, lakk), ami lejöhet róla

- bükk keretes, perforált farost lemezes ágylapon a légzésfigyelőnk vastag, rugós matracnál is jól működik (ilyet vettünk, más fajtával is árulták/árulják)

Amin változtattam:

- az egészet átcsiszoltam 120, majd 280-as csiszolóval (megcsiszolni mindenképpen érdemes), és beeresztettem beltéri bútorolajjal (Biopin 2x),

ami jól impregnálja és nemesíti a felületét

- amikor 10 kiló felett jártunk, és a fekvőfelület is az alsó állásba került, a fekvőrészt az alsó kerethez csavaroztam a hosszanti oldalak közepén, az esetleges nagyobb behajlás ellen

- vastag filckorongot ragasztottam a lábai alá

Amit tervezek:

nyílást készítek a gyerkőc szabad közlekedéséhez, hogy ne az ágy tetején próbálkozzon átjutni, ezzel - remélem - tovább használható lesz (vettünk leárazva külön ágyvéget, és annak vágom ki pár rácsát, így a meglévő ép marad).

2015. jan. 4. 04:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Ilyenünk van, várja a babit :)

Matraccal, rácsvédővel, lepedővel, kis takaróval nagyon-nagyon otthonos. Örülök, hogy natúr fa, nem eszi le róla a kemikáliát a baba. Apukája majd kivág belőle 1-2 pálcát, amikor arra lesz szükség. Persze ő barkácsolós típus.

2015. febr. 2. 08:17
 18/18 Dreigang ***** válasza:

Gyermekünk ma vette birtokba a ki-bejáratos ágyikóját :-)

Kellemes babavárást kívánok!

2015. febr. 6. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!