Laminált vagy padlószőnyeg a jobb a gyerekszobába vagy akár a nappaliba?
Kérdésem az lenne, hogy vajon a laminált vagy a padlószőnyeg a jobb?
A laminált tudom könnyebben tisztítható, de csúszik, hidegebb érzet, és az a meglátásom, hogy ahol parketta van úgyis tesznek jó nagy szőnyeget vagy több kisebbet.
A padlószőnyeg így olcsóbb megoldás lenne, mert akkor nem kéne a lamináltra is költeni, hamár úgyis menne rá szőnyeg, puha, melegebb is. Csak mivel a szekrények alá is bemegy így ugye oda jobban lerakódik a por, mintha parketta lenne.
Nálatok mi van?
még olvaslak titeket :)
5-ös, milyen az az autópályás szőnyeg amit a mosógépbe teszel? IKEÁs? mert tervezek olyat venni, pont a moshatóság miatt és hogy a hátoldala sem csúszós.
Nappaliba mindenképpen laminált volna jobb, mert az az talán mutatósabb, mint egy egybe padlószőnyeg, de a gyerekszoba, sőt a hálón is gondolkodom.
Viszont ha a laminálton van pl egy 140*200-as szőnyeg, akkor ugyanolyan macerás tisztítani, mintha padlószőnyeg lenne nem? Mert azt sem tudom a mosógépbe dobmi, csak annyi, hogy a búrorok alá nem ivódik úgy a por.
Én is laminált párti vagyok. Volt padlószőnyegünk még anyuéknál, lehetetlen tisztítani az alap port is róla, hát még ha a gyerekszobában borul a vízfesték, beletaposódik a gyurma...
És akkor a szobatisztaságra szoktatás balesetiről nem beszéltünk. Ezeket lamináltról két mozdulattal leszeded, míg padlószőnyeget tapasztalatom szerint tisztítani vizes takarítógép beüzemelése nélkül... Hát, bajos.
És akkor ugye egyszer csak iskolás lesz a törpe, az íróasztal görgős széke meg megöli a padlószőnyeget, és hülyét kapsz, ha kiborul a tus a házi készítése közben. Nálunk a nappaliban egyébként padlófilc van (zenész család, hangkezelési szempontból van az), a gyerekeknél laminált és kisebb szőnyeg illetve ez a már fentebb említett polifoam kirakós. Összehasonlíthatatlanul könnyebb takarítani a gyerekszobát, mint a nappalit, pedig a padlófilc még takaríthatóbb is a normális padlószőnyegnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!