Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Légzésfigyelő készülék mennyir...

Bettybabus kérdése:

Légzésfigyelő készülék mennyire ajánlott kisbabákhoz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy volt akinél életet mentett, de olyat is, hogy a téves riasztások miatt a frászt hozza az emberre.

2014. jún. 2. 13:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy gondoltuk a kisfiúnknál hogy ha más is felnevelte régebben légzésfigyelő nélkül a gyerekét akkor nekünk sem kell.

Hazajöttünk a kórházból, ránéztem a csöpp gyerekre aki akkor aludt a házunkban először. Elveszett abban a nagy ágyacskájában, láttam hogy mennyire pici, mennyire ártatlan és bár egészséges volt leesett hogy innentől kezdve bármi történhet vele. 3. napja voltunk itthon amikor nem tudtam a rettegéstől aludni, nehogy baj legyen, elmentünk venni egy légzésfigyelőt.

Már másfél éves nagyfiú, 2szer volt téves riasztás, inkább ezer téves riasztás mint egyszer a nagy baj. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Amikor beteg volt és féltem hogy ne legyen komolyabb baja mindig az nyugtatott meg éjszaka is hogy ha baj van úgyis szól a figyelő.

2014. jún. 2. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, gyerekek milliói nőttek fel etetőszék, pelenkázóasztal, szopipárna, légzésfigyelő, tápszer, cumi nélkül is. Nincs is ezzel gond! De ha valami könnyebbséget ad, vagy megnyugtat, és nem horribilis árú, akkor megéri!

Mellesleg sok kultúrára jellemző az együttalvás-de ez más téma, és nem idetartozik!

2014. jún. 2. 14:23
 13/16 anonim ***** válasza:
82%

Idézet, Gyermekgyógyászat tankönyv (szerk. Maródi László)

A regisztrált SIDS esetek 54%-a a szülővel történő együttalvás közben következett be, egyéb kutatások is szignifikánsan bizonyítják, hogy a szülői ágyban alvás növeli a SIDS incidenciáját.

Ok: a szülő által kilégzett CO2 provokálhatja azt a jellegű reflexes légzésleállást, amely a SIDS-hez vezet.

Egyebekben: a SIDS prevencióban az EGY SZOBÁBAN alvás vezethet eredményre, ha már valamit akar az ember iderángatni, mert kutatások szerint a szülői légzés ritmusa jótékonyan hat a gyerek légzésére is, azonban kellő a távolság ahhoz, hogy ez a kilégzési CO2 koncentráció ne veszélyeztesse a gyereket.

Tudom, neten a naturahireken, webdoktoron, egyuttalvas.hu-n sok más info is szerepel, nekem ez a könyv és a megkérdezett neonatológusok hitelesebbek.

2014. jún. 2. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Még egy: [link]

Különös tekintettel erre:

"Forty-eight percent of the infants had been sleeping in the parents' bed with mother and/or father. In 11 % of the cases, there was a sofa-sharing situation. Bed-sharing seems to increase the risk for SIDS in the newborn period as well as the risk for accidental suffocation/asphyxia of the baby. Therefore, mothers should not be instructed to bed-share"

2014. jún. 2. 14:36
 15/16 Dreigang ***** válasza:

Leányzónk helyhiány miatt korábban kirúgta magát, így a légzésfigyelőt alapból ajánlották.

Nekünk Angelcare kétlapos van, tökéletesen működik már egy éve.

2014. jún. 4. 00:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Munkatársaméknak megmentette a gyerekét. beriasztott és bizony tényleg nem lélegzett a baba. Be tudták indítani a légzését, kórházba került, de ha nincs a készülék, akkor meghal a pici
2014. jún. 23. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!