Légzésfigyelő készülék mennyire ajánlott kisbabákhoz? Tapasztalatok?
Hát én azt mondom, inkább hozza rám a frászt feleslegesen,mint baj legyen.
3 gyermekem van, sose használtuk a légzésfigyelőt, de én nem altattam másik szobában. Folyton köztünk aludt, vagy a kiságyában, ami az ágyam mellé volt tolva. Napközbeni alvásnál is gyakran bejártam a konyhából megnézni, veszi-e jól a levegőt. Aki úgy érzi, hogy külön szobába tenné a kicsinyét, az mindenképpen vegyen egy ilyen készüléket. De márkát nem tudok ajánlani...
A légzésfigyelő hasznos LEHET bizonyos kórképekben: pl. reflux, koraszülés utáni légzésdeficit, stb. Azonban a klasszikus hirtelen csecsemőhalál ellen vajmi kevés haszonnal tudod bevetni, szóval ilyen illúziók ne legyenek (az ugyanis a légzőközpont reflexes leállása a központi idegrendszer fejlődési rendellenessége miatt, olyankor a szakértő team által végzett újraélesztés is max. 5%-ban lehet hasznos).
Szóval: lehet venni, de anélkül is felnő a gyerek, mi pl. nem vettünk (én szülésznő vagyok, a férjem orvos, sokakat kérdezgettünk, mielőtt így döntöttünk).
A fentiekből következik az is egyébként, hogy ha az apnoe ébresztgetésre, óvatos rázogatásra megszűnik, és az akár már kékülő gyermek újra levegőt vesz, akkor nem fenyegetett a SIDS, hiszen azon ilyen jellegű beavatkozás nem segít.
Ha akarsz, vegyél, de végezd el az újraélesztéshez kapcsolódó tanfolyamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!