Melyik tapéta tetszik jobban (babaszobába, kisfiúnak)?
Természetesen meg van a kedvenc, de kíváncsi vagyok más véleményére.
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Az utolsóból a zöldszínű.
De ha szabad saját véleményt :) akkor én nem választanék nagyon mintásat, mert akkor rárakhatsz szép mesefigurákat falmatricákkal stb.
Én úgy csináltam, hogy a fiam szobája egyszínű, sárgás zöldes, és raktam rá falmatricát pl micimackó ez egy nagyobb méretű matrica 30-40cm körül van, rajta van mindenki a micimackóból, így máris mutatott valahogy a babaszoba. Aztán kicsit telt az idő és nagyon tetszik neki még két mese, így ezek mesehőseit kinyomtattam, mivel falmatricába nem kaptam, persze neten lehet volna rendelni, de így olcsóbb volt és tök jó képet találtam a neten róluk, jó minőségben fotópapírra nyomtattam :) gyurmaragasztóval felraktam a falra.
Csak azt akarom írni, de remélem érthető, hogy egy újszülöttet nem fog érdekelni, mi van a falon, ott vannak a játékok stb. Így meg ahogy telik az idő a fiad ízlésére lesz formálva a szoba és olyan lesz ami neki tetszik. Az enyém úgy örült mikor kiraktam a képet :) napokig nézte!!! Mutatott rá vigyorogva, pedig mégcsak 1,5 év körül volt.
Persze tudom szép babaszobát szeretnél, de hidd el egy szépen lefestett fal és ott lesznek a bababútorok, textilek, elég babás lesz.
Szóval nem lelombozni akartam a lelkesedésed, de én örülök, hogy nem akkor raktam ki mindenfélével a szobát, amiről a fiam azt sem tudja mi az vagy nem az a tipikus minden fiút érdkel.
Vagy valami autós dolog jó még amúgy, mert hamar kedvenc lesz a busz, autó stb. Ezzekkel nem lősz mellé, tetszeni fog neki egy évesen is, hogy ott az autó meg később is, de egy bagoly..... nem tudom. A nyuszi minta is jó.
Szép mintákat találtál amúgy, de inkább a gyerek ízlése legyen a szoba, hidd el nagyobb sikere lesz, így hamar alakíthatod majd át, úgy meg túl sok minta lesz és úgy már zavaró.
Egyébként a falmatricát könnyen le lehet szedni a tapétáról, a gyúrmaragasztót nehezebb, de már sikerült, mert egyszer arrébb ragasztottam. Ja és nekünk a tapéta nem sima felületű, hanem nyomott vagy minek mondják, így a falmatrica nem olyan szépen simul rá, de így is jól néz ki, a gyurmaragasztós fotópapíros meg tökéletetes.
PL
Mondjuk én jóval olcsóbban vettem és a kinyomtatott is jóval olcsóbbra jött ki, mert nem emiatt vettem a fotópapírt.
De itt szét tudsz nézni kb mit lehet kihozni a falmatricából.
2-3. tetszik.
Szerintem meg jó ötlet, hogy mintás tapétát is akarsz. Nálunk úgy van, hogy három fal egyszínű tapétával készült, egy pedig mintással. A mién is állatos, csak farmos. Vannak hozzá matricák is, azzal az egyszínű falat dobtuk fel pl a pelenkázónál.
Szóval szerintem legyen mintás is!
Felnőtt szemmel nézve 1.,
gyerek szemmel 3.
Köszönöm a véleményeket. Annak örülök a legjobban, hogy senki sem írta azt, hogy egyik sem. :)
Elsőnek a 3. tetszett a legjobban, aztán továbbgondolva szerintem a 2. lesz a befutó, méghozzá úgy, hogy sötét fal helyett zöld lesz (amilyen színűek a függőleges zöld csíkok), illetve a 4 falból az egyik végig csíkos tapétás lesz, vagy legalább is két sáv biztos. A bordűr pedig a zöld falon fog csak futni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!