Makacs penészt mivel tudom eltüntetni?
Figyelt kérdés
Eltoltuk az egyik szekrényt a gyerekszobában és találtam mögötte 2 db lb. nagyujjkörömnyi (fekete )penészfoltot. Több penészölőt is kipróbáltam rá, de egyik sem hozta le!2013. okt. 24. 18:42
1/13 anonim válasza:
Ultra Szavó nagyon jó, de csak felületi kezelés, de 3-4 hétig eltünteti.
2/13 anonim válasza:
Pontosan, Szavót fújsz rá, az 5 percenbelül leviszi, viszont iszonyat büdös, 1-2 napig érezni, szóval jól ki kell szellőztetni.
3/13 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi. Holnap veszek, mert nagyon zavar. Hannot és Henkel Ceresitet próbáltam, csak a festék jött le a falról....
2013. okt. 24. 19:20
4/13 anonim válasza:
Szavo-t ajánlom én. Még mindent eltüntetett.
5/13 anonim válasza:
En Szavot nem probaltam, de a Domestost igen. Nekem az volt a nyero.
6/13 anonim válasza:
Hypót töményen ráfújni,majd áttörölni...hónapokra eltünteti a penészt és nekem a festést sem rongálta meg!
7/13 anonim válasza:
szavóra szavazok én is. Kipróbáltad már ?
8/13 A kérdező kommentje:
Igen , vettem. Lejött! :) Ellenben a Henkeles, amivel másodszorra próbálkoztam foltot hagyott! :S Mindegy. Lényeg, hogy a penész eltűnt!
2013. okt. 26. 13:06
9/13 anonim válasza:
Érdemes amúgy nem festeni, hanem meszelni a falat, azt nem szereti a penész.
10/13 anonim válasza:
Az okokat kellene megszüntetni, főleg, hogy gyerekszobáról van szó. A penész egészségtelen és nagyon makacs, ha nem is látszódik, a falban ott lehet, ha a körülmények olyanok, visszajön és szétterjed. Szerintem még idejében észrevettétek. Sajnos nálunk az egész könyvespolc mögött olyan volt már, mikor észrevettük. A férjem először lecsiszolta, vett penészgátló vakolatot, azt rátette, majd lefestette. Kemény munka volt, mert nem szakember.. :-), de szépen sikerült. Ha a hideg fal (pl. utcafronti) be van építve, akkor az könnyen bepenészesedik, mivel bent melegebb van és rendszerint párás is a levegő és a beépítés miatt sötét is van ott a falnál. De egyéb oka is lehet, pl. légmentesen záró műanyagablak, ha dunsztban van az egész lakás valami miatt. Ha az ok nincs megszüntetve, visszajön a penész :-( Nézzétek meg, máshol nem olyan-e még. Ha így csináljátok, ahogy mi, számítsatok azzal, hogy pár napig, amíg készül a fal, nem lehet a szobában aludni.. Festő takarófóliával mindent letakarni, mert a csiszolástól por lesz, persze a két kis folt nem vészes, nem lehet, hogy kívülről van repedés a falon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!