Ha 2 évesen váltunk házikóágyra, elég a 80x160 cm méret, vagy 90x200 kéne?

Van aki felnőtt korában is 80 cm széles helyen alszik (pl. kisebbb méretű franciaágy fele). A magassága meg egy ideig még nem lesz 160 cm.
Ha helyhiány van, és amiatt kérdezed, szerintem még sok évig el tud lenni a 80x160-as ággyal.

Ugyan nem házikó, hanem normál gyerekágy, de mi most a lányoknak 90*200-ast vettünk, és kb elvesznek benne. A kicsi most 2 éves. Annyiból jó, hogy éjszaka simán ott alszom mellette én is, mert sokszor még felébred és odahív, én pedig bealszom hajnalban, aztán a nagyobb (4 éves) ébreszt, amint ő is inkább átmászik a húga ágyába mellém. Még így is elférünk. Szóval ez bőőőőven jó.
Nekünk az volt a gondolatmenetünk, hogy nem akarunk párévente ágyat cserélni, ha amúgy nem indokolt. Olyan ágyat vettünk nekik, ami még kamaszkorukban is jó lenne. Most még lehet, hogy túl nagy nekik, de hát egyszer csak majd belenőnek.
Attól még a te kérdésedre a válasz: a kisebb is bőven elég még sokáig.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!