Milyen szempontok alapján választottátok ki a babakocsit és az autós hordozót?Márkát is írhattok hogy ti milyen vettetek. Nem ehhez a témához kapcsolódik de még lenne pár kérdésem.
Babaruhából mennyit érdemes venni az adott méretekből?Gondolom a legkisebből kevés kell mert hamar kinövik.
Pelenkából hány csomaggal szoktatok venni?Általában milyen gyakran kell váltani a méretek között?Mondjuk a 2es méretről mikor tértetek a hármas méretre?
Honnan fogom tudni hogy tisztába kell rakni,a kakisat egyértelműen tudom a szag alapján de ha csak pisi van benne?
Babakocsi: aszerint, hogy mi felelt meg az életvitelünknek. Pl: Lift nélküli emeleti lakáshoz pille könnyű, megfordítható kocsi kellett.
Föld úthoz meg nagy kerekű stabil kocsi kellene.
Hordozó/autósülés: adac teszt alapján.
A legtöbb a dupla csomagos jumbo pack volt, de az is csak 5-ös mérettől. Előtte gyakran és hirtelen váltanak, nem éri meg betárazni.
Nincs két egyforma alkat. Lányommal 6 hónaposan már az 5-ös méret kellett. Fiamnak ugyanez hasonló kilóval 1 évesen.
A kicsi méreteken van vizeletjelző csík.
Autós üléseket adac teszt alapján, amelyik ott megfelel, abból bármi jó. Nekünk cybexek vannak.
Babaruha egyénfüggő, de átlagos baba az elején 1-3 hónapig hord egy méretet úgy 80-as méretig. Addig szerintem egy méretből se kell hú de sok, főleg ha van szárítógép és hamar tudod újra ráadni.
Pelenkából az első méreteket hamar kinövi, abból ne vegyél sokat. Nekünk a 4-es méretet hordta először hosszabb ideig, abból már volt, hogy nagy monthly pakkokat vettünk akciósan. A pici pelusok mindegyikén van csík, ami jelzi mennyire van tele. Utána már ránézésre megmondod, ha nem, akkor vehetsz pampers prémium caret, azon nagyobb méreteken is van csík.
Cybex,maxi Cosi(nem tudom jól írom -e)
Ezek a prémiummàrkàk
Cybex Balios M-et vettünk, ez volt sok szempont alapján a szimpi. Peg peregoval szemeztem még. Autós ülés ami ezzel kompatibilis.
Babaruha: nem mindegy az évszak, de pl 56-os készlet (ami nekünk bevált): 5 ujjatlan body, 3 hosszú ujju átlapolos body, 5 rugdalozo, 1-2 talpas nadrág. Erre pluszban átmeneti overal mondjuk. Nekünk elég volt ennyi, szerintem érdemes egy minimális készlettel készülni 68as méretig és max párral kiegészíteni útközben.
Mi ruhából rengeteget használtunk az elején, mert nekem nagyon sok tejem volt és valamilyen úton-módon folyton tejes lett a ruhája, a baba sovány alkalt volt de nagy étvágyú, így pici pelenka kellett rá és 2 óra alatt is kiáradt, és néha még le is bukta. Naponta egy teljes mosás volt a babaruha+összetejezett tetra pelenkák. Viszont mindig 2-3 méretet használtunk egyszerre, igaz hogy a nagyobbak nem álltak olyan csinosan a gyereken, de kit érdekel, azért nem akartam 10+ rend ruhát minden méretből.
A pelenkacserénél 3-4-5 óra után cseréld, ha nincs is tele, de amúgy elég sokat bírnak, szóval ha ennél hamarabb kell cserélni, egyértelmű lesz hogy megvastagodott, sok van már benne. Emiatt ne ébreszd föl, annyit mindig várhat a csere.
Babakocsibol vettunk egyet ami nem tul draga, nem is a legolcsobb, ki is nezett valahogy, 3in1, konnyen iranyithato/atalakithato volt, allithato tolokarral es nagy kosarral. Na a gyerek ugy utalta, hogy 1x volt benne.
56-os ruhabol nem vettem sokat, mivel a csalad allandoan b@sztatott, hogy annyira gyorsan kinovi majd vagy eppen ra se tudom adni a kis meretet. A fiam 2,5 kg volt, kb. 2 honapig hordott 56, kisebb 62es ruhakat, mehettunk meg venni.
Pelenkabol 2 fele 1-es csomagunk volt. Amelyik a korhazban mar bevalt, abbol vett a ferjem megegy kis csomagot mire hazaertunk. Arra nem emlekszem, milyen idokozonkent kellett meretet valtani.
A kis mereteken van vizeletjelzo csik, de egy darabig alvas-eves-pelenkazas volt a sorrend.
Babakocsiból a saját igényeinkre kerestünk egy nem túl drága 2:1-et, amihez lehet adaptert kapni a nagyobb márkás hordozókhoz. Mivel rengeteget autózunk, azt is sokszor Budapest környéki autópályákon, fontos volt, hogy az adac tesztes legyen és legyen isofix talpa, így inkább emellett döntöttünk, mint a babakocsi hordozója. Annyit viszont nem akartunk költeni, hogy egy nagy márka 3:1 babakocsiját vegyük meg emiatt. Nekünk ez így bevált. Mi nagyon kihasználtuk a travel systemet, szerettük. Szempont volt az is, hogy ugye beférjen a csomagtartóba a babakocsi és tudjam egyedül is pakolni.
Annak, aki panel 8.-on lakik, vagy ne adj isten lift nélkül negyediken és sosem autózik, teljesen más szempontok a fontosak.
A babaruhát nem fejtem ki, mert mi rengeteget megörököltünk, iszonyatosan sok volt, szerintem 5-6 kedvenc darab forgott max mindig mindenből, de őszintén szólva nem figyeltem erre.
Amíg 0-1-2-es pelust használtunk, addig sosem táraztam be előre, nagyon hirtelen jött a méretváltás mindig. 1-2 heti adagot vettünk előre. A 3-asnál már bátrabb voltam, most az 5-ösnél meg már lazán betárazok egy havi adagot. Ha érzékelem, hogy lassan kicsi lesz, akkor nyilván már egyel nagyobb méretből tárazok a következő akciónál és ennyi.
Az anyatejes kaki sem büdös, szóval azt sem feltétlenül szagolod ki az elején. :) Gyakran kell csekkolni a pelust, a pisitől megdagad, idővel pedig beépül a rutinba a csere, azért nem olyan bonyolult az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!