Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Beltéri kapaszkodó babának?

Beltéri kapaszkodó babának?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 7 hónapos a babám és már kúszik, kezd mászni is lassacskán és látom hogy szeretne felkapaszkodni pl a fiók fogantyún de azt ugye nem szabad. És egyszerűen nincs olyan tárgy vagy bútor itthon amin fel húzódzkodhatna. Milyen eszközt vehetnék amin tud gyakorolni? Tudom vannak ilyen beltéri fa mászóka szettek de ahhoz kicsi még illetve nagyon drága is. Már mindenfélét beírtam a googleba “létra, kapaszkodó, felállás segítő, korlát” de nem találtam megfelelőt. Remélem érhető hogy mit szeretnék😅
jún. 24. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi ilyenre nincs szükség. Ha majd megérett rá, akkor megoldja a fal mellett is. Nem kell siettetni, bőven ráér.
jún. 24. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

Az én fiam is 7 hónaposan kapaszkodott fel...rajtam. Nálunk van sok felkapaszkodási lehetőség, polc, kanapé széle stb. de állandóan rajtam volt még ilyenkor, így mindig rajtam kapaszkodott fel első körben.

Szerintem sincs szükség erre, nem is hiszem hogy létezik. Vegyél egy kallax polcot és rögzítsd falhoz ha mindenképp szeretnéd.

jún. 24. 10:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem éri meg arra az 1-2 honapra amig esetleg hasznalná, ráadasul felesleges is siettetni. Fotel, kanapé, kisasztal? Kis idő, es az pont jo lesz.
jún. 24. 11:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Pont, hogy nem szabadna ilyenekkel segíteni. A leggyakrabban kiságyban szokták felhúzni magukat, gondolom, az van.

Egyébként bordásfal😁

jún. 24. 12:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, had tapasztalja meg a környezetét, had fedezzen fel. Ha elesik hát elesik, így tanul.

Az én kisfiamnak a kád széle volt a kedvenc kapaszkodója... egyszer-kétszer hátraesett, jól beverte a fejét a csempébe, én közben kihordtam egy szívbajt lábon, de eszem ágában sem volt neki kapaszkodókat, vagy bármi segédeszközt venni.

Megtanulta, hogy a fürdőben elesni fájdalmas, többet nem csinálta.

A nappaliban szerette a székeket, a dohányzóasztalt, a kanapét használni. Vissza vissza pottyant, koppant a feje, de 1 hét leforgása alatt megtanulta, hogy mik a stabil és mik az instabil kapaszkodó felületek.

A fiók fogantyúit ő is szerette, kb 1-2 hét volt mire megtanulta, hogy azt nem szabad. Egyszer maga felé rántotta, jól fejbe nyomta magát. Azóta sem piszkálja a fiókokat, most 16 hónapos.

jún. 24. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha nem mászott sokat, de már felakar állni az komoly probléma. Nagyon komoly probléma.

Ha van lehetőséged, akkor irány a Dévényes. Annak hiányában a védőnő biztosan tud javasolni valakit.

Azért komoly probléma, mert a gyerek idegrendszere a mozgáson keresztül fejlődik. Ha kimarad egy olyan kritikus időszak, mint a mászás, akkor később megmaradnak a csecsemőkori reflexek, viselkedési zavarok alakulnak ki, tanulási zavarok lesznek, stb.

34F 2 lány apja, az idősebbik lányom szintén kiakarta hagyni a mászást.

jún. 24. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Maszast kene “eroltetni”, nem plusz lehetoseget adni neki az allasra. Mert jobb az, ha maszik.

De egyebkent meg a babak megoldjak, felkapaszkodnak mindenhol is. Hacsak nem egy ures szobaban eltek, nem lesz gond :D

Az en fiam amugy a kanapenal es utana a labamba kapaszkodva allt fel eloszor.

jún. 24. 13:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket. El is engedtem akkor ezt a témát😊
jún. 24. 14:00
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

Vegyél ilyet, akkor nem tudja kinyitni a fiókot.

jún. 24. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!