A gyerek születése előtt megnézi a védőnő a házat, lakást?
Az első gyerkőcnél még máshol laktunk, ott kijött a védőnő. Nekem csak az volt egyértelmű, hogy víznek és fűtésnek lennie kell, volt babaszoba, de a bútorok még nem voltak összeszerelve, azt mondta ez egyáltalán nem feltétel, nem gond. Amikor hazavittük a babát is kijött, meg utána is még 2-3 hétig, hetente.
A második gyerkőcnél az új helyünkön már nem jött ki a védőnő, értelemszerűen másik volt. Konkrétan előttem keresett rá az utcaképre, mondta, hogy gondolja vannak közművek, kitöltött valami papírt és mondta, hogy majd jelentkezzek, ha szültem. Utána sem jött ki, meg azóta sem. Gondolom itt azért talál olyan családot, ahova indokoltabb.
Az enyém kijött, de mondta, hogy csak annyi érdekli, hogy nem egy tyúkólban lakunk-e. Semmit se nézett meg külön, mert elsőre látni, hogy minden rendben van nálunk.
Tesómhoz két gyerek alatt se ment ki előre a védőnő.
Barátnőmnek meg azt mondta, szóljon, ha alkalmas, és megy. A barátnőm elfelejtett szólni, azóta se forszírozta a védőnő, pedig lassan szül.
Nekem azt mondta, hogy előírás szerint egyszer ki kell jönnie szülés előtt, hogy nincs-e valami látványosan nagy gáz a lakhatással, ez az elsőnél a Covid alatt elmaradt, a másodiknál épp költözésben voltunk, bejött a házba, kezet mosott és leült a nappaliban, nem nézett körül. Amikor megszülettek a babák, akkor látta csak, hol és hogy alszik (a mi szobánkban). Azóta helyettes védőnő van, ő még ennyit sem látott a lakásból.
Állítólag védőnője válogatja, hogy mennyire szőrözős, na meg ami az egyiknél még belefér, a másiknál már nem: pl. ismerősnél nem volt vezetékes víz és nem akarták hazaadni a babát, átköltöztek máshova, ott meg nem problémázott ezen az ottani védőnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!