Hogyan zajlik egy ilyen átszoktatás?
Huh hát szerintem nem kell túlparázni. Tedd be a szobajába a sajat ágyát amit szeret. A leesésgátló pont azert van mert nem tud leesni, ha van helye ahol le és fel tud mászni azt megtanulja!de ha 2x leesik se lesz semmi baja akkora eséstől és többet nem megy arra!ne legyél ezert feszült mert a gyereknek ártasz ezzel .
Sok sikert!
Nálunk annyi volt h az új szobájába (mi akkor költöztünk) este összebújva meséltem 1et, azon elaludt, kijöttem.
Sokszor ébredt éjjel, volt h ivott visszaaludt, volt h átjött.
Kb 1 hétig összebújva altattam, majd már csak ültem mellette és úgy.
Időszakosan elő jött mindig h bebújuk mellénk éjjel.
Nem tudom miért.
De a mai napig (7 éves) van h reggelre már ott van
Nem hinném h ez szoktatás kérdése. Az a gyerek aki ébred éjszaka, sanszos h legalább a 2. kelésnél átmegy.
A fiam pl nem kel éjjel, így ő nem is jön át
vigyétek át az ágyát, én lehet péntek-hétvégére időzíteném, ha gáz van se legyen apa nagyon mosott kaka, már ha csak hétközben dolgozik. elsőre a délutáni alvás lesz ott úgyis. maradj ott vele amíg elalszik, majd hagyd ott. este ugyanúgy maradj ott vele amíg elalszik és mehetsz lefekudni te is. nem hinném hogy le fog esni, azért azt észreveszi ha nem tud hova felmászni.
ha eddig teljesen elzárt volt a szobája, pár napig kicsit "odaszoktatnám" őt, hogy mégse amolyan vadidegen helyen legyen. rengeteget beszélgetnék vele róla, hogy ott fog aludni, az az ő szobája, ha baj van ott vagytok szemben stbstb. persze az ő szintjén és nem túlerőltetve, de látni fogod a reakcióját. ha elutasító a téma miatt, nem hoznám fel nagyon sokat, de megemlíteném azért időnként. eljátszhatjátok, hogy a kedvenc játékai odakoltoztek a szobájába, ott alszanak, elaltatjátok, betakargatjátok, őket és elmentek ebedelni pl., aztán utána visszamentek. ezzel is tudatosítod benne, hogy te is visszamész majd, ha ott is hagytad. vagy megkérdezheted tőle, hogy te is hallod, hogy felébredt a mackód/autód? gyere nézzük meg őt! látod milyen szépen pihen még/játszik már?
esetleg mesélhetsz neki ilyesmiket :)
a kislányom volt úgy hogy babaöbölben aludt mellettem másfél hónapos korától 15 hónapos koráig.
Mi elmondtuk neki párszor majd egyik napról a másikra átvittük a saját szobájába és utána ott aludt. Biztos más nem ilyen szerencsés de beszélj vele, hogy mi fog történni és próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!