Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mi a véleményetek a drága...

Mi a véleményetek a drága baba cuccokról?

Figyelt kérdés
Első babánkat várjuk. Stabil, jó anyagi hátterünk van, van bőven spórolt pénz, saját hitelmentes lakás, autó. Lassan esedékes lesz a babaholmik vásárlása. Listám már van, ám barátnőm szerint felesleges az új babakocsi, a légzésfigyelő, ringázó babahinta...eddig úgy vagyok vele, hogy 2 gyermeket szeretnénk, így újat gondoltam venni ezekből. Most a márkákkal bajban vagyok. Olvasom, hogy a mam, tommee tippee tényleg jók cumiban, cumisüvegben,de azért vannak olcsóbb márkák is. Ti melyiket ajánlanátok? Tudom, babától is függ, de olyan szörnyű, ha mindenből jó minőségűt akarok a fiamnak? Ti miből vettetek esetleg használtat? A családból senki sem tud babacuccokat adni, mindent meg kell vegyünk.
2020. júl. 17. 11:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%

20 nyilván nem minden. De hosszú ujjú body van most is a futamon meg amikor januárban született akkor is. Rövid ujjut is rá tudsz adni teli babára a rugi alá. Stb stb. Nem olyan bonyolult ez. Nekem fiam van. A legtöbb cucca szürke, kék vagy zöld. Miért ne lehetne kislányra szürke dino mintás pulcsit adni? Vagy a fiam fehér koalas polojat? Oké a traktorost nem adnám rá. Mi is örököltünk egy csomó baba holmit lánytól. Pl sötétkék/szürke/sárga hosszú nadrágok. Szinten nyáron és telen is hordhato időjárás függvényében. Egy szürke/kék/fehér/zöld maci, kutya, mickey Eger mintás akármi teljesen unisex. Ráadásul sokan nem is szeretik a csicsás mintás cuccokat. Nekünk is egy csomó minden sima egyszínű sárga, zöld, kék, szürke, fekete esetleg mondjuk csíkos. Simán felvehetné lány is.

De en az örökölt rövid ujjú bodykat telen úgy használtam hogy raadtam póló anyagú hosszú ujjú felsőt. Azt kész. Vagy egy pulcsit ha hidegebb volt.

Egy júliusi gyerek nyilván nem fog mit kezdeni egy újszülött bundazsakkal de azért a ruhák 90%-a kitűnően használható, akármikor születik a gyerek.

2020. júl. 17. 17:49
 22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok véleményt. Nálunk is szóba jött egy használt babakocsi, pont a közelben árultak márkás, megkímélt állapotút 80 ezerért. Na igen, de mi is erre jutottunk, hogy ha eddig magunkon sem spóroltunk, megvettem ha akartam egy kis krémet, kencéket több tízezerért, exotikus utazáson voltunk nászúton, akkor miért most a babának vegyek használtat. Persze ne értsetek félre, nekem is vannak még kínaiból is cuccaim, tehát nem ész nélkül szórom a pénzt, de ha akarnám lehetne az összes cuccom márkás, de nem akarom. Persze lehet veszek pl hordozókendőt, esetleg pár baba holmit használtan ismerős csajoktól, de az sem rossz, hogy garancia van dolgokra, pl egy elemes/elektromos komolyabb babahinta esetében jó, ha van. És igen, 2 gyereket szeretnénk, így mindenből próbálok unisex színeket összekombinálni, ne legyen túl fiús a kiságy szett, a ruhák nagy részét, amit én veszek is így fogom összeválogatni :)
2020. júl. 18. 07:57
 23/28 anonim ***** válasza:

21, ha fiú az első, könnyű.

Ha lány, már kihívás.

Természetesen én is úgy indultam, hogy csakis uniszex, de aztán látva a kínálatot...Uniszex alig,fiús is kevesebb, mint lányos. Fárasztó volt vadászni az unit. Plusz egy idő után így is úgy is orientálódsz. Miért vennéd meg a dínós overált a lánynak, amikor van lányos is és semmi garancia, hogy fiad lesz másodjára?

Fiam lett másodjára. És nagyon kevés ruhát örökölt még úgy is, hogy sokszor direkt fiúst vettem a nagyobbnak, mert menőn állt rajta.

Az évszakbeli (méret)eltérések nem a bodyknál, hanem a nagyobb cuccoknál jönnek ki. Kabát, overál.. (Mondjuk hosszú ujjú body-t egyet se viselt még a 16 hónapos fiam. Pedig az pont maradt a nővéréről. De míg az egyik fagyos, másik kályha. ha olyan hideg van, hogy "kellene" a hosszú, de még nem kell rá pulcsi, akkor elég neki a rövid is.)

Kérdező,

a babakocsi pont az egyedüli olyan, amire én is azt mondom (pedig mindenből újat vettünk), hogy megéri (megérheti) a használt, ha az új árát nem tudnád megfizetni a jónak. Pl: egy használt maxi cosi, cybex... stb. biztos jobban megéri, mint egy új kunert, hiába kérnek ~80-at mindkettőért.

2020. júl. 18. 08:33
 24/28 anonim ***** válasza:

24-es vagyok

Ne vegyetek komolyan,csak hülyülök.:)))))))))))

2020. júl. 18. 08:59
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnád 24-es, hogy a mosható pelenkáknál pörög a használt piac... 😂
2020. júl. 18. 09:02
 26/28 anonim ***** válasza:
26%
Én biztos nem mosnék ki pelenkákat a húgyból meg a fosból,az egyszer fix.:)
2020. júl. 18. 09:03
 27/28 anonim ***** válasza:
50%
Akkor ha lesz gyereked, majd rengeteg ruhával készülj, mert az első időkben simán tarkón csinálják magukat (eldobható pelenkával főleg) és ázik a body, rugi is. ;) Ha ezeket is mindig inkább kidobod, mint moss, sok ruhába fog kerülni.
2020. júl. 18. 09:41
 28/28 anonim ***** válasza:
41%
27. Nem törvényszerű. 6 hónapos a fiam. Összesen 3x!!! szart be úgy, hogy mosni kelljen. Ez a probléma is megoldódott mikor leváltottuk a Liberot.
2020. júl. 18. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!