Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Mi a véleményetek a drága...

Mi a véleményetek a drága baba cuccokról?

Figyelt kérdés
Első babánkat várjuk. Stabil, jó anyagi hátterünk van, van bőven spórolt pénz, saját hitelmentes lakás, autó. Lassan esedékes lesz a babaholmik vásárlása. Listám már van, ám barátnőm szerint felesleges az új babakocsi, a légzésfigyelő, ringázó babahinta...eddig úgy vagyok vele, hogy 2 gyermeket szeretnénk, így újat gondoltam venni ezekből. Most a márkákkal bajban vagyok. Olvasom, hogy a mam, tommee tippee tényleg jók cumiban, cumisüvegben,de azért vannak olcsóbb márkák is. Ti melyiket ajánlanátok? Tudom, babától is függ, de olyan szörnyű, ha mindenből jó minőségűt akarok a fiamnak? Ti miből vettetek esetleg használtat? A családból senki sem tud babacuccokat adni, mindent meg kell vegyünk.
2020. júl. 17. 11:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
55%

Mi semmit nem vettünk 1-2 dolgon kívül (autósülés, pelenka, cumisüveg, textilpelenka), mindent kaptunk - beleértve a kiságyat, babakocsit, légzésfigyelőt, ruhákat, pihenőszéket, rengeteg játékot. Azért mertem így csinálni, mert több baba van a családban, és az első gyereknek mindenki "megadta a módját". Ennek köszönhetően a cuccok kétharmada soha vagy egyetlen egyszer volt használva... De ha nem lenne, nyilván akkor megvenném, mert ismeretlentől nehezebben vennék használtat, mint a rokonaimtól, akikben megbízok.

Van olyan kategória, amiből nem vennék használtat, típusosan ilyen a cipő vagy a cumi(süveg).

Árkategória: saját tapasztalat, hogy ami drága, az nem feltétlenül jó is. Sajnos ez babacuccokra fokozottan igaz, érdemes pl. autósülésnél nézni teszteket, nem egy biztonsági teszten a 80-90 ezres kategória laposra veri a 200+ ezrest. Inkább babás ismerősök tapasztalatai alapján választottam márkát, illetve megtapogatom, megnézem.

2020. júl. 17. 12:36
 12/28 anonim ***** válasza:
73%

Mondjuk aki megtehetné, de mégse teszi, az vajon mindenből használtat vesz, vagy csak a gyereken spórol?

( a kérdés azoknak szól akik írják oly gyakran hogy bár megtehetnék, de...) vagy mégse tehetik meg csak könnyebb erre hivatkozni?

2020. júl. 17. 13:03
 13/28 anonim ***** válasza:
69%

12-es! Igaz nem én írtam ezeket a válaszokat, de én pl. Határozottan szeretek adok veszek csoportokban magamnak is ruhákat nézni (ezek zömében használtak) mert bár vehetnek újat, van, hogy sajnálok egy cipőre vagy felsőt költeni, főleg ha nem kell csak szeretném. Gyakran érzem úgy, hogy ezer jobb helyre is mehet a pénz még akkor is ha amúgy nem hiányozna.

És igen, van hogy használtan pl. Vettem neki márkás, bolti áron drága felsőket mert feleslegesnek tartom ebben a korban a Nike, adidas stb. Pulcsikat több ezerért megvenni ha úgyis félév után kinövi. Inkább ezekből használtan veszek 1-2 db-ot meg.

2020. júl. 17. 13:30
 14/28 anonim ***** válasza:
55%

Ha Magyarországon valami drága, az lehet, hogy a cég székelyének országában abszolút kommersz kategória... Már csak azért is, mert Magyarországon elég nagy a szórás tekintettel arra, hogy az emberek anyagi helyzete sem olyan egységes, mint pl. Nyugat-Európában. Szóval ha például mam-ot emlegetsz, akkor nyugaton te egy átlagos szintet mutatsz csak fel, ott a mam nem valami luxus baba termék, míg nálunk csak az ára miatt és a minősége miatt drága. Nyugaton a mam egy minimum minőség.

A másik, hogy nem tudod, hogy a babádnak mi fog bevállni, melyik cumi, melyik cumisüveg. Én például annak idején ragaszkodtam az üveg cumisüveghez és ezért Nuk-ot vettem, mert csak annak volt üvegből a cumisüvege. Szerencsére hozzá való különböző lukméretű cumik is voltak. Vannak babák, akik kiköpik a cumit, mindegy, hogy kínait vagy mam-ot veszel neki. Babaruha: 1-2-3 hónap alatt kinövik, nem fogod tudni hová tenni őket. A gyerekruhákra általában nincsen ráírva, hogy milyen márka, tehát egy egyszerű áruházlánci is lehet olyan jó, mint egy luxus márkáé. Babakocsi ugyanaz, mindenkinek más válik be. Mire használod, városi vagy vidéki, kell-e sokat pakolgatni kocsiba, könnyű legyen-e vagy lehet nehéz masszív? Milyenek legyenek a kerekei, a fogólya, stb? Szóval nem az ára dönt, vagy a divat, hanem elsősorban a praktikussága, hogy neked jó lesz-e.

2020. júl. 17. 13:44
 15/28 anonim ***** válasza:

Én nem értem miért baj, ha valaki új holmikat szeretne a babájának. Mi eleve 2 gyerkőcre tervezünk így pár ruhán és játékon kívül mindenből újat vettünk. Azt viszont hozzá teszem, hogy én mindent szeretek kedvező áron venni, így mindig akciókra vadászok. A baba bútor szettet pl fél áron vettük, a teljes árat tuti nem fizettem volna ki érte de így használat közben azért mindig megállapítom, hogy nem egy IKEA minőség. Ugyanígy a travel systemet annyiért fogtuk ki, mint amennyiért Market Place - n árulják a használtat . Szóval attól mert szeretek új holmikat venni még megnezem mire költök

Amúgy a ruhák kapcsán, abból kiindulva hogy az én lányom minimum heti kétszer nyakig f**sa magát, hiába kijön szépen, azért idegentol nem vennék.🤣😂 Viszont nagyon sok ruhát családon belül csereberélünk.

2020. júl. 17. 14:01
 16/28 anonim ***** válasza:
45%

Vannak dolgok, amiből nem láttam értelmét újat venni.

Légzésfigyelő

Kiságy / matracot újat!/

Járóka

Cumi, cumisüveg felesleges...

Kaptok ajándékba..

Másrészt nem is biztos, hogy kell..

2020. júl. 17. 14:49
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

16, elnézve két gyerek után a légzésfigyelőnket... biztos hogy nem vennék használtat.

Klinikailag bevizsgált megbízható orvostechnikai eszközt választottunk, de használatban igencsak ki volt téve a "behatásoknak".

Ennél a márkánál mondjuk vállalja a gyártó hogy kérésre bevizsgálja

2020. júl. 17. 15:11
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos dolgokból megveszem az újat. Van amiből használtat vettünk. Babahinta, a gyerekruhák nagy része. Vettem könyvet is használtan. Senkinek semmi baja nem lett tőle. A családi kasszában maradt sokkal több pénz.
2020. júl. 17. 17:06
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha több gyereket terveztek, miért ne vehetnél jó minőségű dolgokat újan? Van amire en azt mondom egy gyerekeskent, hogy a fenébe, ez se lesz kihasználva, de több gyereknél szerintem simán. Amúgy egy MAM nem is drága. Nyugodtan vedd meg az újat. Ha megteheted és boldoggá tesz, hajrá. Mi vegyesen vettünk használatát-újat, volt amit kaptunk barátoktól használtan. Így azt tudom mondani egy jó állapotú használt semmivel sem rosszabb, mint az új. De gyerekülés, babakocsi nekem fontos volt, hogy új legyen. A többi cucc vegyes. Amit kaptunk, vagy találtam jót használtan, az használt, amit nem az új.
2020. júl. 17. 17:24
 20/28 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy több gyerek esetén miért lesznek jó a gyerekruhák a következő gyerekre? Ha ugyanabban a hónapban születik, akkor igen. De elég 3 hónap különbség és akkor már nem lesz jó. A nemükről nem is beszélve. Tehát a második gyereknek is minimum ugyanabban az évszakban kell születnie és ugyanolyan neműnek kell lennie, mint akitől átörökli a ruhákat. Vagy vehet unisex színű babaholmikat, az még egy megoldás.
2020. júl. 17. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!