Mennyit érdemes költeni babaszobára, babakocsira meg úgy mindenre all complete?
Mi nagyjából 1 millió forintot költöttünk a baba érkezésére, ebben benne van minden a kelengyétől a szoba átalakításáig. Mindenből újat kellett vennünk és a legjobb minőségre törekedtünk.
Ki lehet hozni ezt egyébként 100 ezerből is meg 10 millióból is, mindenkinek mások a lehetőségei és mást tart reálisnak.
Mi nem koltunk cigire es alkoholra, igy ezekbol megtudtuk venni amit szerettunk volna.
Babakocsi: 300ezer
Festes tapetazas 100ezer
Butor szonyeg kisagy: 400ezer
Par ruha es mellszivo pelenka, textil pelus Cumisuveg, ilyenekre elment 100ezer
Es mi nem sajnaltuk a prena tesztre sem. 200ezer
Szulesz 100ezer
Szuleszno 60ezer
Jatekokat nem vettunk neki, akkor meg felesleges, merleget kolcson kaptuk ahogy a polyat is bar sosem hasznaltuk. Hintaagyat kolcson kaptuk, etetoszeket ajandekba szuletesekor,
Nem a legdragabb butort vettuk es a babakocsi hasznaltan 2eves volt.
Stokke.
Elmegy a penz az biztos, de en elobb fizetnek jo dokinak es jo teszteknek mint butort venni 1millioert.
18as feltekenysegbol ne irj!
Ne haragudj, nem tudtuk, hogy a gyk-t csak az hasznalhatja aki nem all kicsit jobb anyagi kornyezetben.
Ha van penze ra had koltson ilyenre.
Jobb lenne ha drogra koltene? Nem!
De gondolom te csak nagyon ertelmes dolgokra koltessz.
Szivem, nincs mire feltekenynek lennem :) de azert valljuk mar be, ennek a posztnak ugyanugy semmi ertelme, mint a holgy elozo kerdesenek, ahol a 300-400 ezres babakocsijan lamentalt, es vegul senkire nem hallgatott.
Tok feleslegesen razza itt a rongyot, teljesen lathatoen, hogy kenytelenseget nem tudja mas platformon kimutatni, mint a gyakori, de persze mindenki mashogy lelki szegeny ahogy te is ;)
Kedves 18as
En voltam a 22es.
A szived hala eg nem en vagyok!
Kozulunk te vagy a lelki szegeny, ideje belatnod.
Oszinten sajnalom...
Erdekes volt mindenki válaszát végigolvasni. Én csak a saját véleményemet/tapasztalatomat írom le. Pár évvel ezelőtt én is azt gondoltam, majd mindenből a legújabbat fogom megvenni, illetve “ez is kell, az is kell”... valamint manapság sokszor a csili-vilit lehet latni a közösségi media oldalakon is, mindenféle blogger mamiktol, illetve ott van a sok hirdetés is es az ember könnyen bedől ezeknek.
Később elkezdtem foglalkozni es jobban odafigyelni arra, hogy kicsit kornyezettudatosabban éljek, ebbe beletartozik a vasarolgatas is (régen megrögzött shopaholic voltam), azonban elkezdtem olvasgatni mininalist es zero waste mamik oldalait es bizony ra kellett személy szerint jönnöm, hogy talán nem kell mindent IS megvennem, ahhoz, hogy boldog es kiegyensúlyozott babám legyen. Még nem született meg, mar nézegettünk babacuccokat nyilván, babakocsiból a ferjem pl Bugaboot szeretne, ami a magasabb arkategoriaba tartozik, amihez en személy szerint nem ragaszkodnek, viszont szeretnek hordozó kendőt rendelni, ami Fornessi márkájú, illetve majd talán később Liliputi hordozót is. Nyilván a fontos es elengedhetetlen dolgokat megvesszük, ruhát egyik barátnőm tudna adni ha pl lányunk lesz, illetve rokoni körben is voltak babák... nem derogál “használt” ruhákat elfogadni, en magam is szívesen vásárolok second hand/charity üzletekben, ahol sokszor lattam arcedulaval ellátott baba ruhákat fillérekért. Illetve újszülöttnek nem kell egy rakat ruha es hatmillió fekheky vagy pihenőhely ... en amondó vagyok, hogy a baba ilyenkor ezekről nem is vesz tudomást, o nem tud mást, mint amibe beleno... a legfontosabb az, h a szülei szeressék egymást es a babát, megetessek, gondozzák,stb
En játékokból pl az elejen nagyon keveset es csakis fa készítésueket szeretnek.
Azt gondolom, hogy bar mindenkinek szíve joga mennyit tud es szeretne rakölteni, szerintem azt a félretett pénzt később mas dolgokra is el lehet költeni, pl nyaralás, valami élmény helyre elvinni akar később is a babát/gyereket stb
De ez csak az en véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!