Július elején születő babának milyen ruhákat érdemes ajándékozni?
Kislány lesz, és szeretnék hasznos ruhákat venni és egy pelenkarorta szerű csomagot összerakni belőlük.
Mit és milyen méretű ruhákat vásároljak?
Rövid ujjú body vagy inkább hosszabb
Szoknyaruha és harisnya, fejpánt
Rugi és együttesek
Takaró
Nem a legkisebb méretet gondoltam, mert kapnak máshonnan is ruhákat, hanem inkább 62 méretre gondoltam, azt már 3 hónap körül tudja használni. Persze akkor inkább melegebb kellene, ugye?
Vagy legyen vegyesen ez is - az is?
Kismamák, akik kaptatok ruhacsomagokat, minek örültetek és minek kevésbé?
Cumit, fésűt, krémeket nem szeretnék venni, azt inkább az anyja tudja majd mit fog használni
Én semmi ruhát nem vennék, mi is kaptunk sokat, soha egyet nem adtam rá gyerekre, vagy olyan volt ami nem tetszik, mert nekem más a stílusom, más az ízlésem. Vagy pedig teljesen ellentétes volt a szezonnak. Úgyhogy mindent újonnan, címkésen eladtam.
Ha Igazán segíteni szeretnél akkor adjál vásárlási utalványt és a szülő majd tudja hogy mi tetszik neki.
Persze az megint más , ha mész látogatni születéskor , és viszel egy cuki kis pólót.
A pelenkatorta úgy szintén már 10 éve kiment a divatból, mert nem tudhatod, hogy milyen pelenka lesz jó a babának.
Én is nyárra várom a kislányomat és az első válaszolóval értek egyet miszerint inkább utalványt adjatok.
Pelenkából már nekem is konkrét tervem van, hogy mit fogunk használni és a ruha is olyan, hogy vagy jó vagy nem. Mármint takarót és csini ruhát is biztosan vesznek a szülők előre, innentől teljesen fölösleges harisnyát, fejpántot meg szoknyát venni a gyereknek, mert nem praktikusak, az ember max fotózásnál adja a gyerekre és akkor is konkrét terve van milyet szeretne, nem az ajándékba kapottat fogja rátenni.
Szóval ha nektek számít az is, hogy hasznos legyen az ajándék és ne a szekrény alján vagy bontatlanul eladva végezze, akkor ilyeneket ne vegyetek.
A pelenkatorta szerintem nem higiénikus. Összefogdossák az általában rosszabb minőségű pelenkákat...
Nyálkendő nagyon hasznos, főleg ha sokat bukik, kis takaró, pléd babakocsiba, harisnya, kis zokni, bodk, rugdalózó, textilpelus, fürdőlepedő, babakocsira napernyő, ezek mind csupa hasznos holmik, amikből több kell.
Ruhat szerintem is csak akkor vegyel, ha elore megbeszeltetek es nekik is megfelel. Ha ez igy tortent, akkor pedig nem ciki megkerdezni, hogy megis mire gondolnak, mit szeretne latni a gyereken, ruhat, kimenos szetteket, vagy inkabb rugiban akarja tartani eleinte.
En kifejezetten megkertem a szuk csaladot, hogy ne vegyenek ruhat, mert en szeretnem kivalasztani azt, ami nekem tetszik es annyit akarok tarolni csak, amennyi kell. Igy is vettek parat, de bevallom, hogy csak 1-2 alkalommal adtam a gyerekre (lefotoztam ilyenkor es elkuldtem tesomnak/anyosomnak/akitol kaptuk es kb ennyi), mert nem is az a stilus, amit en szeretek, masreszt boven eleg lett az altalam vasarolt.
Nekem mar tobbedik baba es meg mindig igenyem van arra, hogy egyesevel valogassam ossze a gyerekruhakat, az elso babasok pedig ezt meg jobban elvezik. Nem szabad elvenni toluk ezt a lehetoseget, ha csak nem kifejezetten ez a keresuk.
Jatszoszonyegbol, cuki kontosbol (minek az egy ujszulottnek?), furdolepedobol es takarobol is kaptunk ajandekba, addigra mar reg vettem eleget olyat, amit akartam, ezekkel sem tudok mit kezdeni, csak tarolom oket, kozben meg lelkiismeret furdalasom van, hogy ilyen halatlan vagyok.
De! Egyik baratnom kerek-perec megkerdezte, hogy x tipusu jatekunk van-e mar, ha nincs, akkor szeretnek-e es azt vette meg.
A masik baratnomtol pedig vasarlasi utalvanyt kaptam babaaruhazba, annak is orultem, mert amugy is vasarolok ott es jol jott, amikor a kovetkezo meretbol vasarolnom kellett. Egyaltalan nem volt szemelytelen ajandek, sot, o pont azert vette azt, mert ismer jol es latta, hogy az alapfelszerelesbol mar mindenunk megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!