Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Július elején születő babának...

Július elején születő babának milyen ruhákat érdemes ajándékozni?

Figyelt kérdés

Kislány lesz, és szeretnék hasznos ruhákat venni és egy pelenkarorta szerű csomagot összerakni belőlük.

Mit és milyen méretű ruhákat vásároljak?

Rövid ujjú body vagy inkább hosszabb

Szoknyaruha és harisnya, fejpánt

Rugi és együttesek

Takaró

Nem a legkisebb méretet gondoltam, mert kapnak máshonnan is ruhákat, hanem inkább 62 méretre gondoltam, azt már 3 hónap körül tudja használni. Persze akkor inkább melegebb kellene, ugye?

Vagy legyen vegyesen ez is - az is?

Kismamák, akik kaptatok ruhacsomagokat, minek örültetek és minek kevésbé?

Cumit, fésűt, krémeket nem szeretnék venni, azt inkább az anyja tudja majd mit fog használni

2019. febr. 17. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

Én semmi ruhát nem vennék, mi is kaptunk sokat, soha egyet nem adtam rá gyerekre, vagy olyan volt ami nem tetszik, mert nekem más a stílusom, más az ízlésem. Vagy pedig teljesen ellentétes volt a szezonnak. Úgyhogy mindent újonnan, címkésen eladtam.

Ha Igazán segíteni szeretnél akkor adjál vásárlási utalványt és a szülő majd tudja hogy mi tetszik neki.

Persze az megint más , ha mész látogatni születéskor , és viszel egy cuki kis pólót.

A pelenkatorta úgy szintén már 10 éve kiment a divatból, mert nem tudhatod, hogy milyen pelenka lesz jó a babának.

2019. febr. 17. 10:51
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ne olyant vegyél, amit rövid időn belül használni fog, mert mindenki azt vesz. Vegyél több hónaposra , fél évesre valót. Akkor anyukának lesz mihez nyúlnia, amikor szükség lesz rá.
2019. febr. 17. 10:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Van baba, aki 62-essel kezdi és persze van, akire csak 3-4 hónap múlva lesz jó. Szóval nagyon szezonálisat ne. Szerintem ne tortát rakj össze, elég pár cuki, de kényelmes és mosható pamutrugi, inkább rövidujjas, azzal nagyon nem lőhetsz mellé.
2019. febr. 17. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is nyárra várom a kislányomat és az első válaszolóval értek egyet miszerint inkább utalványt adjatok.

Pelenkából már nekem is konkrét tervem van, hogy mit fogunk használni és a ruha is olyan, hogy vagy jó vagy nem. Mármint takarót és csini ruhát is biztosan vesznek a szülők előre, innentől teljesen fölösleges harisnyát, fejpántot meg szoknyát venni a gyereknek, mert nem praktikusak, az ember max fotózásnál adja a gyerekre és akkor is konkrét terve van milyet szeretne, nem az ajándékba kapottat fogja rátenni.

Szóval ha nektek számít az is, hogy hasznos legyen az ajándék és ne a szekrény alján vagy bontatlanul eladva végezze, akkor ilyeneket ne vegyetek.

2019. febr. 17. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem érdemes, ikább beszéld meg a szülőkkel. Mi pl rengeteg ruhát kaptunk, konkrétan 3 különböző gyerek komplett szettjét, soha nem fogjuk mindet ráadni. A nagyi meg így is vesz, hiába könyörgünk, hogy többet ne. Viszont még nincs kiskádunk, légzésfigyelőnk például (még van 3 hónapunk). Ezek hasznosak lennének.
2019. febr. 17. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

A pelenkatorta szerintem nem higiénikus. Összefogdossák az általában rosszabb minőségű pelenkákat...

Nyálkendő nagyon hasznos, főleg ha sokat bukik, kis takaró, pléd babakocsiba, harisnya, kis zokni, bodk, rugdalózó, textilpelus, fürdőlepedő, babakocsira napernyő, ezek mind csupa hasznos holmik, amikből több kell.

2019. febr. 17. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ruhat szerintem is csak akkor vegyel, ha elore megbeszeltetek es nekik is megfelel. Ha ez igy tortent, akkor pedig nem ciki megkerdezni, hogy megis mire gondolnak, mit szeretne latni a gyereken, ruhat, kimenos szetteket, vagy inkabb rugiban akarja tartani eleinte.

En kifejezetten megkertem a szuk csaladot, hogy ne vegyenek ruhat, mert en szeretnem kivalasztani azt, ami nekem tetszik es annyit akarok tarolni csak, amennyi kell. Igy is vettek parat, de bevallom, hogy csak 1-2 alkalommal adtam a gyerekre (lefotoztam ilyenkor es elkuldtem tesomnak/anyosomnak/akitol kaptuk es kb ennyi), mert nem is az a stilus, amit en szeretek, masreszt boven eleg lett az altalam vasarolt.

Nekem mar tobbedik baba es meg mindig igenyem van arra, hogy egyesevel valogassam ossze a gyerekruhakat, az elso babasok pedig ezt meg jobban elvezik. Nem szabad elvenni toluk ezt a lehetoseget, ha csak nem kifejezetten ez a keresuk.

Jatszoszonyegbol, cuki kontosbol (minek az egy ujszulottnek?), furdolepedobol es takarobol is kaptunk ajandekba, addigra mar reg vettem eleget olyat, amit akartam, ezekkel sem tudok mit kezdeni, csak tarolom oket, kozben meg lelkiismeret furdalasom van, hogy ilyen halatlan vagyok.

De! Egyik baratnom kerek-perec megkerdezte, hogy x tipusu jatekunk van-e mar, ha nincs, akkor szeretnek-e es azt vette meg.

A masik baratnomtol pedig vasarlasi utalvanyt kaptam babaaruhazba, annak is orultem, mert amugy is vasarolok ott es jol jott, amikor a kovetkezo meretbol vasarolnom kellett. Egyaltalan nem volt szemelytelen ajandek, sot, o pont azert vette azt, mert ismer jol es latta, hogy az alapfelszerelesbol mar mindenunk megvan.

2019. febr. 17. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem én nagyon hasznos ajándékokat kaptam a rokonoktól. Olyat mint pl popsitörlő mert abból soha nem elég. 2es méretű pelenka, Gyógyszertári fürdető, Cumisüveg, csörgő, Textilpelenka,babafésű és aminek a legjobban örültem az a baba víz volt.
2019. márc. 2. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!