Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ujszulottnek milyen halozsakot...

Ujszulottnek milyen halozsakot vegyek?

Figyelt kérdés

Marciusban szuletik a kisfiam, eleg jo ido szokott nalunk lenni, 22-23 fok biztos van. Milyen meretu es anyagu (pluss, pamut) halozsakot vegyek neki? A halozsak ala hogy kell oltoztetni? Body es rugdalozo, vagy eleg a rugdalozo?

Koszonom a valaszokat.

2019. jan. 18. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Én pamutot vennék, plüssötbmár nem ha amúgy is ilyen meleg van bent 23 fok. Nálunk 20-21 van éjjel. Amit tanácsolni tudok, ne vegyél méregdrágát (persze ezt arra mondom,ha nem baj ha aztán töredék árán tudod csak eladni) mert nem biztos hogy szeretni fogja.

Én mindhárom babámnál megpróbálkoztam vele, de utálták. Sokkal rosszabbul aludtak benne, pláne mikor már forogni is megtanultak.

Tudom, hogy van aki meg kifejezetten szereti , mert nem takarózik ki a gyerek- én is emiatt akartam venni, de mondom, utálták sajnos.

Amúgy szerintem kell alá body és rugi is. (bár barátnőm pl. csak bodyt ad alá de szerintem az kevés mert a hálózsák lazább , nem olyan mint egy rugi, nincs olyan meleg hőérzete benne

2019. jan. 18. 09:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi nem használtunk hálózsákot, nekem macerás volt vele a pelenkacsere (az első hetekben akár 2-3x is egy éjjel).

Flanel angolpólyát varrtam, az jó volt. alá body került és tavasz végéig egy pamut rugi.

Body nélkül soha nem adtam semmit a gyerekre. az kb mintha a baba bőre lenne egészen addig, amíg pelenkás (oké, kánikulában nem :))

2019. jan. 18. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Pamutot vegyél, szerintem 62-est. Ami bírja a foltokat és mosást :) Elég a vékony, ha éjszaka ilyen meleg van nálatok, de alá azért minimum hosszú ujjas bodyt adj, rugdalózó nem feltétlen kell, de szerintem úgy csináld, ahogy nektek is jól esne öltözni (meg amilyen meleg zsákot kaptál), aztán ellenőrizd a tarkójánál, hogy bevált-e, rá fogsz jönni. A legjobb konstrukció a nyakánál pantentos, oldalt az aljáig cipzáros hálózsák. Olyat ne vegyél, ami a hasán záródik, mert nyomni fogja és olyat se, amiből nehéz, mint egy csőből kihámozni, mert csak alul vagy felül lehet kinyitni.

Egyébként pelenkázni persze macerásabb benne. De nem gabalyodik bele és nem takarózik ki. Így ha már átaludná az éjszakát, ezért nem kell kelned.

Nálunk az egyik gyerek vagy 4 éves koráig hálózsákban aludt, a másikra nem lehetett ráerőltetni (hiába örökölt volna egy szép készletet). Úgyhogy tényleg nem érdemes előre betárazni.

2019. jan. 18. 10:01
 4/4 babyboom567 ***** válasza:
Ne vegyél szerintem, várd meg milyen babád lesz és milyen idő lesz.Nekem decemberi gyerekem van,én is bevásároltam rengeteg kis méretű bodyt ,rugit,hálózsákot.Az én gyerekem pl hideg imádó,mikor hazahoztuk felöltöztettem úgy ahogy a védőnő mondta hogy itthon miben legyen,rövid body,pamut rugi, vékony felső.Na fél óra múlva vörös fejjel üvöltött annyira melege volt,pedig nincs 28 fok nálunk csak 22-23.Az itthoni viselete egy pamut rugi lett télen, tavasszal body, nyáron pelusban volt.A hálózsák teljesen esélytelen volt bármikor.
2019. jan. 18. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!