Most akkor milyen gyorsan nőnek a kisbabák?
A számozás 3 havonta van. 0-3 (56), 3-6 (62), 6-9 (68), 9-12 (74), 12-18(80)....
A gyerekek viszont nem azonos ütemben nőnek.
Lányom 49 centivel született, 3,5 kg-val és az 56-osat 4 hónapig hordta (50-es nem ment rá), 6 hónaposan viszont már a 74-es kellett, 1 évesen a 86-ost kezdte...
Nem tudod előre, hogy milyen ütemben fog nőni. Azt se, hogy mekkora lesz. Van olyan baba, akinek az 50-es nagy, a másiknak az 56-os kicsi. :)
A legegyszerűbb, ha nem tankolsz be nagyon egyik méretből sem.
Én így oldottam meg:
50-es rugi 2 db, body 3 db. Hazavinni elég. :)
56-os rugi 4 db, body 6 db. Bőven elég, és nem költöttem rá egy vagyont. Nem baj, ha picit nagyobb, nem sokat mocorog még.
62-es mérettől ruhacsomagban vettem olcsón rucikat, majd belenő. Annyi új rucit úgy is kap, amennyi kell elmenősnek (dokihoz, védőnőhöz, stb.) Azt is látod majd menet közben, hogy mire van szüksége éppen. Bármikor tudsz venni, nem kell előre mindent összeszedni.
Tavasz végén pont nem tudhatod, milyen idő lesz. Lehet, hogy 30 fok, lehet, hogy 3. A helyedben vegyesen vennék rövidujjút és hosszút.
De a lényeg: ne parázz! Legfeljebb veszel ezt-azt, ami hiányzik. :)
3-4 hónapos kortól te is el tudod adni, és vissza tudod forgatni az árát.
Az én fiamra 3. hónap közepén már majdnem passzos volt 68as.most 5hós és a 74es passzos . Azt hittem én is hogy hú...hát minden méret jó 1-2hónapig főleg 3-4 hónaposan. Pedig 50es ruhákkal kezdetünk. 51cm 3kg volt. Minden hónapban 4cmt nőtt.
Egy rokon kislány 8hós és most hord 74eset.
Bocs elírtam.azt hittem 2-3hónapig lesz jó.
Utolsó voltam.
Mi nagy babát vártunk, így 56-os méretéből néhány ruhát be szereztünk, de több volt a 62-es.
Korán született, mininek, a legkisebb 56-os amit vettünk is nagy volt ra (a lába nem ért le az ulepeig).
Anyát kértük meg, hogy menjen el vásárolni, kb egy hónapig hordta az 50-es ruhákat. Volt 5 rugdalozo, 10 body, két kis nadrág és egy pulover. A többi meretbol jóval több ruhája van. Most 3 hónapos, rugdalozokbol 62-esetet hord, bodybol 56-62 vegyesen. Mosható pelenkat használunk, így picit nagyobb ruhak kellenek, mintha eldobhatos pelenkaja lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!