Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Mit vegyek márciusban születen...

Mit vegyek márciusban születendő babámnak?

Figyelt kérdés
Március 24.-re vagyok kiírva és fogalmam sincs, hogy mégis miből, milyet vegyek? Hosszú ujjú bodykat inkább vagy rövidet? Vékonyabb vagy vastagabb plédet? Bundazsákot vegyek neki a vékonyabb fajtából? Segítsetek!!!

2018. jan. 8. 20:46
 1/10 anonim válasza:
Szerintem mindenkepp vegyes legyen a ruhatar, hogy minden esetre fel lehessen keszulni. Egeszseget nektek, remelem minden jol alakul
2018. jan. 8. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Èn tavaly márciusban szültem.

Bodyból mindenképpen hosszú ujjút. Plédet én nem vittem, ahol én szültem, ott pólyáztak, nem volt rá szükség. A hazahozatalhoz vastagabb plèdet terítettünk rá, amíg kivittüknaz autóig. Bundazsákot soha nem használtam, ebben nem tudok segíteni.

Egyébként érdemes a kórházban megkérdezni a csecsemôs nôvéreket, mit érdemes vinni. Nekünk a szülés felkészítôn lediktáltak egy listát.

2018. jan. 8. 21:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is pont erre a napra voltam kiírva csak tavaly :) Mindkettőt vegyél. Nálunk a rövid ujjú body jobb volt, mert meleg van nálunk és úgyis kapott rá rugit, pulcsit vmit. Amikor hazajöttünk a kórházból vékony pulcsis, pólós idő volt, de 2 hét múlva esett a hó, amikor a védőnőhöz kellett menni. Erre én sem számítottam, de szerencsére kaptam egy vastag polár overált. Legyen vastag és vékony plèd is otthon.
2018. jan. 8. 21:10
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen már ezzel is sokat segítettetek! :)
2018. jan. 8. 21:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendben veszek vastagabb és vékonyabb holmikat is.
2018. jan. 8. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

Azt hogy mindenképpen hosszú ujjú bodyt, úgy értem, hogy az újszülöttek hôháztartása ilyenkor még nem áll be, kell nekik. A csecsemôs osztályon borzasztó meleg volt, amikor bent voltunk, de a nôvér kifejezetten kiemelte, h ilyet vigyünk, ha viszünk vmilyet. Otthonra persze vegyél rövid ujjút, a body+rugi öltözet praktikus.

És persze sapka :)

2018. jan. 8. 21:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Rövid ujjú body + hosszú ujjú rugi vagy hosszú ujjú body + ujjatlan rugi. Csak azt nem tudjuk, pl nálatok lakásban-házban hány fok van. Én a talpas nadrágot is szeretem és hosszú ujjú body-val szoktam ráadni, a kislányomnak sok a 2 réteg nappal 22 fokban de már nagyobbacska kicsivel, valahogy a meleget nem viseli jól. Pulcsi kelleni fog, én kocsikabátot is vennék, overálból már inkább átmenetit. Csak ha vagy 2 héttel korábban jön, még csillagászati tél, akár minuszok is lehetnek, akkor valamiben haza kell vinni. De ha meg megveszed előre a télit és vagy nem jön korábban vagy akkor is csak enyhe idő lesz, akkor rá se fogod tudni adni. Apa is el tud érte menni, ha kell.

Vékonyabb és vastagabb pléd is jól jöhet, áprilisban is mindenféle időjárás szokott lenni.

Hálózsákban fogsz altatni vagy takaróval?

2018. jan. 8. 21:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem eleinte takaró, mert még nem nagyon tudja lerúgni magáról, de a későbbiekben szeretnék hálózsákot.
2018. jan. 9. 01:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Ja igen! Nálunk 22-23 fok szokott lenni lakásban bent általában, mert sem én, sem a párom nem bírjuk az irdatlan meleget, persze nem egy-két fokkal melegebbre gondolok. :)
2018. jan. 9. 01:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Elso korben 5-6 szett ruha eleg 56-osbol, aztan utolag vehetsz kisebbet vagy nagyobbat, ha kell, es az elso par het alatt mar latod, hogy mit adsz ra szivesen. A rovidujju body+hosszuujju rugi vagy a rovidujju rugi+hosszuujju body kombo a jo (en erre nem figyeltem, csak vettem ossze-vissza, vegul volt sok hosszuujju bodym meg hosszuujju rugim :D Utolag vennek harisnyat is es azt hasznalnam hosszuujju bodyval, vagy talp nelkuli nadragot zoknival, mert nekunk a babakocsi kb. 1 eves koraig nem valt be, addig sirt benne, igy en magamra kotve hordoztam, ahhoz pedig nem jo a passzentos rugi.
2018. jan. 9. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!