Honnan tudom, hogy kinőtte-e a cipőt?
Első gyerek, rutintalan vagyok.
Két hónapja vettünk neki 20-a méretű bakancsot, valamint benti "cipellőt" (gumitalp, tépőzáras, nem tudom mi a hivatalos neve).
A benti cipőt nem szívesen hordja már, pedig cipőmániás. Rokonoktól kapott 23-as gumicsizmát húz fel inkább bentre.
A gondom az, hogy a bakancsnak és a benti cipőnek is olyan merev, erős, felfelé hajló gumiorra van, hogy hiába nyomkodom, nem érzem, hogy meddig tart a lábujja benne.
20 hónapos, így rákérdezni se tudok, nem igazán beszél még. A "nem szorít/kényelmes?" kérdést nem érti, nem tud adekvát választ adni.
A biztonság kedvéért vegyek inkább egy számmal nagyobb bakancsot és az biztos jó lesz? Vagy várjak még..?
én centivel mérem a vásárlandó cipők belső hosszát
és otthon egy olyan cipő belső hosszához viszonyítok, amiben látom, hogy jó rá(mert számozásra nem lehet adni!)
Bölcsődébe jár, ott kértük, hogy jobban hozzáértőként szóljanak, ha kinőtte a cipőt.
Most azt mondták, hogy a 21-es benti szandálja még teljesen jó, nem kell új.
Viszont az teljesen más márka... Szandálnál egyszerűbb lenne nekem is, mert látom, hogy meddig tart benne a lába. De a merev bakancsban nem tudom megnézni.
Megpróbálom a hosszmérést (nagylábujjig kell mérni..?), hátha az segít. A jelenlegi bakancsa a CCC-ből van, a következőt is onnan vennénk.
A papíros megoldástól azért ódzkodok, mert a jelenlegit így vettük. Nem stimmelt, vissza kellett cserélni más méretre. :(
Kislány, jelenleg 80 cm, 10.6 kg, várhatóan alacsony lesz (szerintem neki is 36-37-es lábmérete lesz, mint nekem). Nem tudom, hogy ez mennyire támpont, de nagyon tanácstalan vagyok, hogy most vegyünk-e új cipőt. Ha pont jó a 20-as méret, de 21-esre cseréljük, azzal okozunk neki bármilyen problémát?
hát ez nem így működik, hogy biztonság kedvéért veszel egy nagyobb, hátha nem okozol gondot...
márpedig ki kéne próbálni azt, hogy körberajzolod a lábát, mert ha nem tudod benyomni és benyúlni se akkor lehet szegénynek össze van görnyedve a lábujja mert rég kinőtte. olyan gyorsan nő a lábuk ilyenkor még, enyémnek 3 számot nőtt az első olyan télen amikor már járt :)
de az is jó lehet ha kiveszed a betétet és arra állítod.
egyébként akkor jó egy cipő, ha befér a mutatóujjad szűkösen vagy a kisujjad bőven. hisz a cipő ha pont jó, akkor már kicsi a gyerekre, fél centivel nagyobbnak kell lennie, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor vastagabb zoknit adsz rá!
Lehet, hogy nem a mérettel van gond, hanem egyszerűen nem kényelmes neki az adott fazon. Tényleg nagyon nehéz
"belelátni" egy zárt orrú cipőbe, de ha kinövi a gyerek, azért a feladásnál érezni lehet, hogy ütköznek a lábujjai az orrész belsejével. Vagy már eleve alig lehet felhúzni, mert szűk már a lábfejnek is. Ha tényleg méretprobléma, én így télvíz idején inkább a nagyobb méretre voksolok, max. belehúzunk plusz egy zoknit :) De feltétlenül vigyétek el a gyereket és próbáljátok fel a cipőket, sokszor tényleg a fazonnal van gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!