Ti játszótérre adatok a gyerekre foltos, bolyhos, viseltes ruhát?

Figyelt kérdés

Van nálunk egy anyuka, aki a két éves kisfiát mindig ilyen ruhákban hozza le és múltkor hallottam, hogy mikor elment, három anyuka csúnyán kibeszélte emiatt. Én személy szerint tudom, hogy csak a játszóra öltözeti így, mert ringatóra is járnak és ott nagyon szép, jó állapotú ruhákban van a fiú.

Mi most kaptunk egy zsák ruhát barátnőmtől és vannak benne használtabbak, de nem merem lányomra ráadni. Pedig a szívem szakad meg, olyan hamar elnyúzza a szép ruháit.

2015. ápr. 11. 18:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

A viseletes és viseletes ruha között is van különbség. Pl. a fiamnak van olyan felsője, amiben nekidőlt az oviban a rosszul letörölt csapnak és kimarta a tisztítószer egy csíkban vagy olyan, amin már töredezett a minta. Ezeket simán ráadom. Van olyan melegítője, aminek rosszul mértem fel az anyagát, két mosás után bolyhos lett, de ettől még semmi baja, ez is tipikusan játszós darab.

Amin már látszik, hogy agyonmosott, toldozott-foltozott, kinyúlt és valóban a végletekig kopott, az már nálam kuka.

2015. ápr. 11. 19:38
 12/21 anonim ***** válasza:
58%

Itthon adok csak foltos ruhát a kislányomra. Van külön ruhája az oviba, itthonra, elmenős és játszós. Nagyon foltos, bolyhos ruhát sehová nem adok rá. Ha nem gázok a ruhák, add rá a játszón nyugodtan. A kibeszélős anyukákkal pedig ne foglalkozz. Ha nem a ruha miatt beszélnek ki, kibeszélnek más miatt.

A megjegyzések elkerülése végett, egyáltalán nincs márkás ruhája a lányomnak. De jó mínőségű ruhát veszek, amik bírják a sűrű mosást és nem bolyhosodnk ki.

2015. ápr. 11. 20:19
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Az 1-es jól megmondta, de igaza van. ;-) A játszótérre konkrétan mindegy, hogy mit adunk a gyerekre. Én hagyom is az enyémet, hogy csináljon, amit akar, a játszótér arra való, szutykosan is megyünk haza mindig. Színházba nem olyan ruhában megyünk, de akkor sem, ha sétálni megyünk. A durva darabokat otthonra tartogatjuk, pl. amiből a kézfesték, gyurma, egyéb nem jött ki. Én inkább azt nem bírom, ha szép ruhában a gyerek csak nézheti a játszóteret, maximum hintázhat. De egyáltalán nem érdekel mondjuk ez sem, csak nekem egy szép ruhás gyerek a játszótéren sokkal inkább furcsa, mint egy bolyhos melegítős vagy piszkos.
2015. ápr. 11. 20:45
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Ma reggel a 2 évesemre egy jó képességű fehér bodyt adtam, mert az volt kéznél a szárítón. Kimentünk a kertbe, ahol besegített virágágyást készíteni, konkrétan fekete lett a fehér body, a körmei beszakadoztak, tiszta föld volt alatta, még az arca is maszatos volt. És voltam olyan gátlástalan, hogy ebben a formában kimentem vele az utcára motorozni. Eszembe se jutott, hogy át kéne öltöztetni, mert mi van, ha élő emberekkel találkozunk majd. Gyerek is, ruha is mosható.
2015. ápr. 11. 21:17
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

miért baj ez? szerintem a homokozóba teljesen jó a rosszabb ruha is, úgyis koszos lesz.

a gyerek játszani megy oda nem divatbemutatóra

mondjuk ha valahova kell vinni (orvos) akkor adjál rá valami jobbat de a homokozni nem hiszem hogy benetton ruhában kellene

2015. ápr. 11. 22:09
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom nálatok hogy van de nálunk minden ruhát kinő egy évszak után. Én nem tartogatom a "szép ruhákat" mert úgyis kinövi 2-3 hónap múlva, ráadom mindenhova halál nyugodtan.

Csak örökölt meg turis ruhája van szinte és mégse adok rá soha bolyhosat vagy foltosat.

Én idegbajt tudok kapni amikor anyukák 5percenként ráordítanak a gyerekre h vigyázz a ruhádra legyen az játszótéren vagy orvosnál ha bemászik pl. a szék alá. Annyira olcsón lehet venni gyerekruhát, hogy nem értem mire tartogatni vagy ezen spórolni.

2015. ápr. 11. 22:41
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

most hogy így belegondolok... :D igen, de persze szakadt cipőt, szakadt nadrággal és foltos pólóval nem adok rá, csak az egyik viseltes, így az összhatás mégse a lepukkantra hajaz :D

enyém 5 éves... az oviban megkapják a motort, lemegy a cipő orra. azt még ráadom párszor, csak hogy ne a 2 napos cipőt dobjam a kukába. az összes világos színű pólója foltos. nem nagy foltok, de az oviban rácsöppen a gyümölcs, leeszi csokitortával, kimosom, folttisztítózom, igyekszem minél jobban kifakítani a foltot és még felveszi párszor mert nem vagyok hajlandó 1 használat után kidobni. a nadrágjainak meg a térde megy tönkre, szintén első nap. homok kimarja a színét vagy elesik és kihasad, de csak ha az ovi szőnyegén végigmászik is látszik, hogy kitérdelte. szerintem nem szakadt a gyerekem, de ilyenekből már nem csinálok ügyet, mert mikor kezdtem bedilizni és a pénztárcám is sóhajtozott, akkor azt mondtam, hogy ha nem vigyáz rá akkor így hordja...

2015. ápr. 11. 22:46
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Lányomnak nincs bolyhos,viseltes ruhája pedig nincs külön játszos ruhája ,homokozhat szèp ruhába is mert ha koszos lesz kimosom vagy ha extra koszos öntök rá folt tisztitot ,olyan viszont van amin van folt mert nem jöt ki tejesen azt is feladom rá amig ki nem növi .de bolyhos egy sem pedig sokat mosom a ruhákat .
2015. ápr. 13. 13:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Ma annak voltam szem- és fültanúja a játszótéren, hogy ovisok oktattak ki egy kisebbet, hogy ne szórja a homokot a csúszdára. Ezek a gyerekek valószínűleg úgy mennek a játszótérre, hogy megmondják nekik, nehogy piszkosak legyenek. A fél játszótér tiszta homok, minden elem alatt homok van. Én a homok levegőbe szórását nem engedem, mert akkor az arcukba is megy, de ha a gyerek tényleg játszik egy ilyen játszótéren, akkor elkerülhetetlen, hogy olyan legyen a ruhája, belemenjen a cipőjébe, stb. Nem értem, akkor minek viszik játszótérre a gyerekeket, ha nem engedik játszani, azok meg más gyerekét sem engedik..
2015. ápr. 13. 20:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Édesanyám óvónő, és már többször voltam bent nála, és a kis 4 évesek között nem egy olyan kislánnyal találkoztam már, akit az anyja farmerban, "tip top" ruhában viszi be az oviba, és a lelkére köti, hogy ne üljön le a földre, se a játszós szőnyegre, mindig söpörje le a fenekét, ha feláll a székről, nehogy valami kosz a ruháján maradjon.. azért szerintem ez is elég durva. én sem adok rá szakadt ruhát, de nem is viszem őt játszóházba, vagy oviba egy színházba járós, csinos ruhában.
2015. júl. 22. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!