Mekkora cipőt vegyek neki?
én megrendelném mindkettot..
hulye kérdés, de "tipegéshez", szoval ha már járni kezd, nem olyan cipo kell, ami fogja a lábát?
Amíg konkrétan kapaszkodás nélkül nem jár, hanem csak felál és kapaszkodva tipeg nem kell a kemény talpú sarokfogós cipő, mert nem érzi azt hogy hogyan kell lépkedni (túl merev ahhoz a talpa).
Mindkettőt nem szeretném megvenni párját közel 7 ezerért.
átlag évi 2 méretett nő a lábuk
de én csak akkor vennék neki ha már tényleg tipeg ...
ki tudja mikor kezdi el ...
lehet h majd csak ősszel vagy télen ...
Én egyik gyerekemnek se vettem semmilyen cipőt, amikor még csak felállt és próbálkozott bútor mellett a lépegetéssel.
Akkor kaptak cipőt mind a ketten (rendes bokafogós, nem lágy talpút!), amikor megtették az első lépéseiket önállóan.
Első önálló lépés után kb. egy hét alatt már normálisan jártak. Így akkor már használták napi szinten a cipőjüket.
Onnantól kezdve nem ültek meg a babakocsiban, mindenhová úgy mentünk, hogy sétáltak.
Semmiképp ne rendelj úgy h nem próbáltad rá. Nem csak a hossz a lényeg, lehet hosszba jó de nem fér bele a lábfeje stb... inkább keress egy üzletet, akkor nem kidobott pénz.
Tapasztalat, sok cipőt kaptunk ami épp hosszban jó volt de a lábfeje nem fért bele, vagy épp hosszba hosszú volt és mégse fért bele a lábfeje. Mindenképp rá kell próbálni, és lábraállítani.
Amúgy jobb ha vastag zokniban vagy épp nyáron sima zokniban tipeg, lábának jobb. Így biztos helyesen tanul meg járni.
lehet kapni vastag tapis zoknikat - frottír zsenilia stb.
alá adsz egy sima zoknit és lakásban még a kövön is jó :-)
am meg h mikor kezd el járni :
a kicsi lányom is felállt 7 hónaposan
9 hónaposan elindult 2x pofára esett :-) és utána egészen 1 éves koráig nem volt hajlandó menni, csak mászni meg ácsorogni
akkor megpróbálta nem esett el azóta meg nem áll :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!