Próbálta valaki a Silan sensitive- öblítőt babaruhák mosásánál?
A Lenor a legallergizálóbb öblitő, meg a Silan is. Azért is marad olyan finom illata a ruháknak, mert tele van illatanyaggal. Egy normális gyerekorvos, védőnő egyiket se ajánlja.
Én Frosch folyékony mosóport és ehhez való öblitőt használok. Ez természetesebb összetevőjű, direkt a babáknak való, hippoallergén, az is a neve, hogy Frosch baby.
Egyébként nekünk a védőnő azt mondta, hogy legtöbbször nem is a mosószer a ludas, hanem a popsitörlőkendő. ő nem is ajánlotta. Azt mondta, hogy egy textillel és tiszta vizzel mossuk le a baba popsiját, ne használjunk nedves törlőkendőt, mert legtöbbször arra lesznek érzékenyek. (persze pl. utazáskor, orvoshoz menéskor legyen törlőkendő, de otthon egyáltalán ne használjuk)
jah, még valami: babszappan és mindenféle fürdetőolaj helyett kecskeszappan. a miénk körömvirágos, és aki késziti direkt ajánlotta a babák érzékeny bőrére is. Semmi nincs benne, csak a kecsketej, tiszta növényi olaj és a körömvirág. ehhez képest a babaszappanban meg a füredető kencékben benne van egy egész vegyergyár.
Az öblitő meg lehet sima ecet egy kis illóolajjal. mondjuk teafa, ami fertőtlenitő hatású is, bár arra is mondják, hogy allergizálhat. ki kell tapasztalni.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Azért szeretem ezt az oldalt mert itt tapasztalatok alapján véleményeznek. Tudom hogy kinek ez kinek az válik be, én a magam részéről jobban szeretem a natúr dolgokat kíméletesebbek hozzánk is meg a természethez is :) az öblítő csak azért fordult meg a fejemben hátha a durva kisruhák is irritálják a bőrét. Hál Istennek nem olyan súlyos a bőrprobléma de szeretnék vigyázni rá :)
a textilpelusok között érzem különbséget lehet inkább az anyaguk nem egyforma ezért.
Én is Silan sensitive-t használok, igaz, az én lányomnak nincs bőrproblémája. Mosni Dreft baby-vel mosok, és megesett már párszor, hogy az öblítő kimaradt véletlenül, de ilyenkor is finom puhák és illatosak voltak a ruhák. Szerintem a mosószer és az öblítő közül előbbi az, ami kevésbé marad a ruhákban, szerintem kipróbálhatnál valami más babamosószert is, hátha.
Egyébként a durva tapintású kisruhák nálam mindig puhák lettek vasalás után, nem lehet, hogy túl alacsony hőfokon vasalod őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!