Eddig annyi elképzelésem volt, most meg semmit nem tudok? Ma voltam nézelödni a baba boltban, megijedtem, azt se tudom mit vegyek novemberben születendő kisbabamnak"

Figyelt kérdés

Miket kell vennem es mennyit? Teljes a zavar nálam. Már sírtam is a tegetetlensegem miatt

Textilpelenkat, néhány zoknit. Es két hosszúujjú bodyt vettem ma. Vettem takarót, plédet. Pulcsi? Harisnya? Rugi? Kabat? Mi kellhet?

2014. máj. 4. 17:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

nagyobb dolgok: babakocsi, autósülés (hordozó), kiságy, pelenkázó, ágynemű, plédek, légzésfigyelő (bébiőr)

ruhák: méretenként 5-10 db bady (inkább hosszú ujjú), rugdalózó, néhány zokni, harisnyanadrág, 2 kiskabát vagy kardigán, overáll.

Én éjszakára rugdalózót adok rá alváshoz, nappal csak pár hetes koráig hordott rugdalózot, utána kisnadrág+pulcsi.

textilpelenka legalább 10 db kell szerintem, feje alá, babakocsiba, kiságyba, büfiztetésnél, dokihoz aláteríteni méréseknél.

hőmérő, orrszívó, ápláshoz ami kell azt felírja a gyerekorvos. körömvágó olló. pelenkák, popsitörlő kendő. fürdőlepedő. Esetleg cumi, cumisüveg.

Hirtelen ennyi jut eszembe.

2014. máj. 4. 17:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy kimondottan téli kabátot ilyen kicsinek nem vennék, inkább vékonyabb és vastagabb overállt.
2014. máj. 4. 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj, ha valami kimarad sem dől össze a világ, majd megveszi a férjed, vagy te magad, nekem pédául felüdülés volt a fiam 2 hetes korában dm-ben vásárolni. Meg rengeteg mindent fogtok kapni is. A fiamnak például egyetlen nadrágot, pulcsit vettem, mert inkább rugdalózót és overállt szeretem, mégis lett legalább 20 nadrágja és felsője 1 hónapos korára kisebbek-nagyobbak.
2014. máj. 4. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:

A neten rengeteg kelengyelistát lehet találni, hogy miket érdemes téli vagy nyári babáknak venni. A nagyobb bababoltok honlapján vagy kiadványában is találsz ilyet. Érdemes többfélét elolvasni, abból csinálni egy sajátot magadnak.

Én pl hosszú ujjú bodyt nem nagyon használtam, a téli gyerekem plüss rugiban, alatta rövid ujjú bodyban volt. És mi alig kaptunk ruhát, 2-3 db-ot csak.

2014. máj. 4. 20:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért: Novemberi babának már kezdtél vásárolni és már sirásig kiborultál? Én október végére várom, és még neten se kezdtem nézelődni, bababoltba se voltam. Nem merek még... Max nyáron.

Ezek szerint már illene nekem is vásárolni kezdeni?

Itt a gyakorin mintha láttam volna már jól összeállitott listát, hogy mi minden kellene, eseteleg keress rá néhány kulcsszó alapján.

2014. máj. 4. 20:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia!Nyugi,van még időd!!Az én tanácsaim:én a lányzómat úgy öltöztettem otthonra hogy hosszú ujjas body+ujjatlan rugi:így volt 2 réteg a hátán és nem volt kint a dereka,nem szerettem picinek rajta a póló+pulcsi+gatyó kombót mert mindene kint volt,így csak akkor öltöztettem amikor már mászott.Én kezdésnek vettem 15 bodyt(vettem rövidujjasat is de nem használtam)15 rugit,pár kis pulcsi,pár kis gatyó(elmenősnek használtam)harisnyát azt vehetsz mert téli babód lesz,vastag rugit is.Én ilyen picire nem adnék kabátot,overáll vagy kezes lábas és abból nincs kint semmije,vastag sapit,vékony cérna sapit bentre,kiskesztyű a karmolások ellen.Mondjuk én jó sok ruhát beszereztem mert inkább több legyen mint kevesebb!!:)Vastag hálózsákot vegyél alváshoz,én nagyon szerettem.Nem pizsiben alszik a lányzóm hanem a Tescoban kaphato kezeslábas rugiban,3-as csomikban szoktak lenni és jó áron!Én zoknit nem használtam sokáig mert rugiban volt!Hirtelen ennyi jutott eszembe!Ismerősök körében nincs aki tud segíteni összeállítani a listát?Én mindig sógornőmet+barátnőmet zaklattam!:)Bármi érdekel és tudok segíteni,írj kérdezz nyugodtan!!És ne görcsölj!!!:)
2014. máj. 5. 13:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Friss tapasztalatom az, hogy téli babának csak body, rugi (plüss főként) és meleg overall kell meleg, fülre érő sapkával és bundazsák a babakocsiba. A harisnya, nadrág, pulóver, kis cipő tök cuki, de nagyon nem praktikus, én is csak azért adom néha rá a gyerekre, mert hülye fejjel megvettem :). Takaró, pléd jó ha van több is, meg meleg hálózsák. Mindenből legyen 56-os és 62-es is. Mire már egyéb ruha kell, addigra tavasz lesz.
2014. máj. 5. 18:49
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat. En nem vagyok babonás. Azert kezdtem el vásárolni, mert jo időtöltés mindig 1-1 vmit megvenni. Es van idő gondolkodni a többin.

Csak azert pityeregtem, mert annyira tanácstalan voltam. Babas ismerősöm nincs 😞 Senkivel nem tudok beszélgetni, es megijedtem, hogy egyaltalan jo anya leszek-e, ha mar ruhát se tudok venni, akkor mi lesz amikor meg lesz az en kis dragasagom.

2014. máj. 7. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, tök normális, hogy nem tudod mit vegyél, majd belejössz, és kitapasztalod! Én is annyi felesleges dolgot vettem (nem csak ruhák), de ez kivédhetetlen, ettől még nem leszel rossz anya, csak most még tapasztalatlan vagy, ez normális. Mellesleg a "bababiznisz" rátesz még egy lapáttal a bizonytalanságra.
2014. máj. 7. 18:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Igen az a bizonyos baba " biznisz".

Szívhang figyelot nem veszek. Ha aggodok majd Bemegyek a vedonohoz. De néhányan majdnem lehulyeztek es furán neztek ram, hogy miert nem veszek.

2014. máj. 8. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!