Eddig annyi elképzelésem volt, most meg semmit nem tudok? Ma voltam nézelödni a baba boltban, megijedtem, azt se tudom mit vegyek novemberben születendő kisbabamnak"
Miket kell vennem es mennyit? Teljes a zavar nálam. Már sírtam is a tegetetlensegem miatt
Textilpelenkat, néhány zoknit. Es két hosszúujjú bodyt vettem ma. Vettem takarót, plédet. Pulcsi? Harisnya? Rugi? Kabat? Mi kellhet?
nagyobb dolgok: babakocsi, autósülés (hordozó), kiságy, pelenkázó, ágynemű, plédek, légzésfigyelő (bébiőr)
ruhák: méretenként 5-10 db bady (inkább hosszú ujjú), rugdalózó, néhány zokni, harisnyanadrág, 2 kiskabát vagy kardigán, overáll.
Én éjszakára rugdalózót adok rá alváshoz, nappal csak pár hetes koráig hordott rugdalózot, utána kisnadrág+pulcsi.
textilpelenka legalább 10 db kell szerintem, feje alá, babakocsiba, kiságyba, büfiztetésnél, dokihoz aláteríteni méréseknél.
hőmérő, orrszívó, ápláshoz ami kell azt felírja a gyerekorvos. körömvágó olló. pelenkák, popsitörlő kendő. fürdőlepedő. Esetleg cumi, cumisüveg.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
A neten rengeteg kelengyelistát lehet találni, hogy miket érdemes téli vagy nyári babáknak venni. A nagyobb bababoltok honlapján vagy kiadványában is találsz ilyet. Érdemes többfélét elolvasni, abból csinálni egy sajátot magadnak.
Én pl hosszú ujjú bodyt nem nagyon használtam, a téli gyerekem plüss rugiban, alatta rövid ujjú bodyban volt. És mi alig kaptunk ruhát, 2-3 db-ot csak.
Bocsi az offért: Novemberi babának már kezdtél vásárolni és már sirásig kiborultál? Én október végére várom, és még neten se kezdtem nézelődni, bababoltba se voltam. Nem merek még... Max nyáron.
Ezek szerint már illene nekem is vásárolni kezdeni?
Itt a gyakorin mintha láttam volna már jól összeállitott listát, hogy mi minden kellene, eseteleg keress rá néhány kulcsszó alapján.
Koszonom a válaszokat. En nem vagyok babonás. Azert kezdtem el vásárolni, mert jo időtöltés mindig 1-1 vmit megvenni. Es van idő gondolkodni a többin.
Csak azert pityeregtem, mert annyira tanácstalan voltam. Babas ismerősöm nincs 😞 Senkivel nem tudok beszélgetni, es megijedtem, hogy egyaltalan jo anya leszek-e, ha mar ruhát se tudok venni, akkor mi lesz amikor meg lesz az en kis dragasagom.
Igen az a bizonyos baba " biznisz".
Szívhang figyelot nem veszek. Ha aggodok majd Bemegyek a vedonohoz. De néhányan majdnem lehulyeztek es furán neztek ram, hogy miert nem veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!