Mivel mossátok gyereketek babátok ételmaradékos ruháját?

Én marhaepe szappannal bedörzsölve áztatom, utána 40 fokon Aldis folyékony mosószerrel (amíg kisebb volt, addig Tomi baby), hosszú programon.
Eddig még minden kijött

1. vagyok
Na, akkor leírom teljesen részletesen. :) Nem tudom pontosan milyen mosószappan, mert már nincs meg a doboza, de Dm saját márkás volt. Gondolom a Vanish szappan is hasonló. A foltot jól bedörzsölöm a szappannal, meleg folyóvíz alatt öblítem. Ha még foltos, akkor addig csinálom, amíg nem halványodik. Ha nem boldogulok, akkor berakom a lavórba, öntök rá meleg vizet annyit amennyi ellepi és abba öntöm az Ariel folttisztító gélt. Van, hogy ezt még délelőtt csinálom és másnap délelőtt mosom ki a gépben, úgyhogy kb. 24 órát ázik. A ruhák mellé a gépbe is lehet még tenni a gélből. Persze így is van azért olyan folt, ami nem jön ki, akármit csinálok. :( De ez ritka. Pl. nemrég a kisebbik fiam fekete folctollal firkálta össze a pólóját, az nem jött ki. Ha valami kedves, szép ruháját eszi le a kicsid, azt érdemes rögtön beáztatni, vagy a foltot kimosni, mert a beszáradt foltokkal nehezebb. Csak én lusta vagyok ilyen szempontból, vagy nem mindig úgy jön ki a lépés. :) Esetleg megpróbálhatod, hogy ecetet öntessz a foltra, az is használ bizonyos esetekben.

Próbáld ki a dm saját márkás folttisztítóját. (Denkmit a márkanév, a fehér fehér ruhákhoz, a zöld a színesekhez.) Eddig nekem nagyon bejött.
A másik, amiben nagyon kellemesen csalódtam, az a Lidl fújós folttisztítója. Este befújom vele a foltot, reggel indítom a mosást és eddig minden kijött (vagy Lidl-ben kapható mosószerrel mosok, vagy Dosia, Tomi, folyékony). Se kakaó, csoki, puding, pörkölt, babakaka, semmilyen folt nem maradt a ruhákban.
A tipikus bébiételes foltokon még nem teszteltem, mert a kicsi csak 12 hetes, de hamarosan meglátom, hogy azokon hogyan működik. Egy próbát megér, mert mind a két termék 300 Ft körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!