Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Hogyan és mivel tisztítjátok...

Hogyan és mivel tisztítjátok a foltokat (főzelék, gyümölcs) a babátok ruháiból?

Figyelt kérdés
Féléves a kisfiam, a sima mosás már nem elég az ételfoltok (és néha kaki, de ahhoz elég a mosószappanos dörzsölés) eltüntetéséhez. Most Cloroxot, Domestost használok, de ezek erős vegyszerek. Hátha van valakinek valami hatásos, de kímélőbb módszere...

2014. febr. 17. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Én Vanish-sel. Kiszedi, csak lényeg, hogy időben áztasd le, vagy dörgöld meg vele, mert ha beleszárad, nehézkesebb..
2014. febr. 17. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Én Vanish hygiene-t használok minden folthoz. Eddig egy ruhát sem tett tönkre. Utána kiöblítem, kimosom, így bent sem marad a vegyszer.
2014. febr. 17. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:

én nemrég pakoltam át a gyerek egy évvel ezelőtti ruháit, és ami foltos volt, azt újra kezelésbe vettem (akkori trehányságomat most akartam pótolni...)

persze kimosva raktam el, de volt néhány folt, ami makacsul ragaszkodott, pedig mindig használtam folttisztítót is a mosószer mellett.

próbáltam vanish-el, mosószappannal, mosószódával és mindenféle foltisztítóval (dylon, vanish, ariel). viszont meglepő módon a sima babaszappan (lanolinos, kék-fehér pöttyös) csodákat művelt! - ezen én is meglepődtem. bedörzsöltem, hagytam állni a szappanos áztatólében, majd a szokásos módon kimostam, és nagyon szépen kihozta a foltokat. szóval nem mindig a drága, agyonreklámozott a legjobb.

2014. febr. 17. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálam bejött a Lidl-ben kapható folttisztító, fehér flakonos, fújós. Simán kivitte a nagyobb gyerek ruháin a csokitól kezdve a pörköltszaftig, mindent. A kicsi négy hetes, a zsíros anyatejes, tápszeres foltokat, kakafoltokat is gyönyörűen kihozta.

A másik, amiben kellemesen csalódtam, az a Dm saját márkás (Denkmit) zöld flakonos folttisztítója. 4-500 Ft körül van egy flakon, lényegesen olcsóbb, mint a Vanish és társai, de nagyon jó. Van fehér ruhákhoz is, de azt még nem próbáltam.

2014. febr. 17. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Denk Mit folttisztító szappan (marhaepeszappan) gallseife
2014. febr. 17. 21:51
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket. első körben vmelyik szappant próbálom ki. az talán nem annyira "ütős", mint a vanish :)
2014. febr. 19. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!